marți, 29 iulie 2014

Potență financiară

Din nou la Lidl. Săptămâna iberică, poate săptămâna mea preferată. Am venit să cumpăr bere Estrella Damm la sticlă de sticlă de 1 litru. Foarte, foarte bună și nu se compară cu berea la doză care nu are gust autentic. În altă ordine de idei știam din ofertă că vor băga și celebra șuncă iberică Jamon Serrano, 300 de lei o pulpă de 7 kg. Eram sigur că vor rămâne cu ea, la acest preț. Mergând prin magazin, pentru prima oară văd în Lidl promoteri care ofereau această șuncă celor aflați în magazin. Pentru prima oară mi-am încălcat principiile și ca un sărac umil m-am dus să gust o felie de jamon. Delicios. Dacă puneau și un pahar de plastic cu vin roșu pe mesele alea era și mai bine primit. Mă uit în rafturi și nu văd cutia cu pulpa de 7 kg, ci doar caserola cu șuncă feliată pe la 12-15 lei. O întreb pe fata aia de acolo unde sunt cutiile în valoare de 300 de lei, la care amuzată îmi spune că s-au vândut înca de dimineață, că s-au dat foarte bine.

Iată deci că avem în România o pătură foarte bogată a populației care-și permite să arunce 3 milioane pentru o fandoseală, în timp ce alții trăiesc cu acești bani o lună întreagă.

6 comentarii:

  1. Fals! Multi au facut credite.Vecinul de la parter inca din primavara nu stia daca-i aproba imprumutul.Patura bogata nu-i decat o inchipuire, sau oricum nu se oglindeste in rafturile goale ale supermarketurilor.Castig 800 ron lunar, dar am X5 in rate pe 15 ani si nu am prins sunculita lidl..... concluzia?! Spor la cumparaturi!

    RăspundețiȘtergere
  2. cred ca e un film jamon. poate chiar jamon jamon. posibil sa fie filmul care l-a lansat pe banderas. eventual si pe almodovar???

    RăspundețiȘtergere
  3. Livrez marfa la cateva magazine alimentare cat si la 2 restaurante din ilfov.Dimineata la 7 eram la Lidl morarilor sa cumpar 100 kg de jamon pentru unul din patroni.In urma mea era alt coleg de bransa cu caruciorul plin.
    O zi buna!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E clar atunci, super ofertele ajung la cumparatorul final dupa ce magazinele independente adauga adaosuri generoase de cateva zeci de procente.

      Ștergere
  4. sa dea numa un chil de jamon ca sa ajunga la toata lumea!

    RăspundețiȘtergere
  5. fix pla s-au vandut. Le-au feliat, le-au vidat si le dau cu 12-15 lei pachetul :D

    RăspundețiȘtergere