miercuri, 3 ianuarie 2018

ce am citit în 2017

de Ionescu

nu aveam intenția să povestesc despre lecturile mele din 2017, cine mai citește acest blog ale cărui vremuri de glorie sunt duse (remember românii au talent? sau aspiratorul kirbee?). plus că n-a fost un an foarte satisfăcător din punct de vedere al lecturilor. lipsă de timp, chef și inspirație. și ghici! nici nu voi povesti despre cele 35 de cărți pe care le văd frumos aliniate pe goodreads. fac doar un mic top 2017 din care exclud evident un monument precum ulysses. mai exclud și cel care cheamă câinii fiindcă autorul mai intră pe aici și m-aș simți ca la ora de română. iar pe octavian perpelea îl cunosc personal, așa că nu punem în top nici noaptea sft alcoolomeu. vă recomand însă călduros aceste 3 cărți.
topul
1. luminătorii, de eleanor catton. cam la vremea când venea carol 1 în bucurești se petrece acțiunea acestui lung și destul de dificil roman. lucrurile se petrec la mare distanță, în lumea căutătorilor de aur din noua zeelandă. 
2. ulysses 732 de mircea mihăeș. partea 1- istoria complicată a scrierii și publicării romanului ulysses. partea 2- analiza cărții capitol cu capitol. partea 3-  mai tehnică, povestea ediței gabler, din anii 80.
3. copilăria lui kaspar hauser, de bogdan alexandru stănescu. un mare hit al anului..et pour cause! 
4. simpatizantul, de viet thanh nguyen. confesiunile unui agent dublu vietnamez ajuns in america. ne-o recomandă și domnul bill gates. sau zuckerberg? zuckerman? ba nu, zuckerman are legătură cu locul 5. 
5. contraviața, de ph. roth. m-a fermecat mai puțin ca alte romane ale lui roth. politică din greu. 

ne revedem peste 1 luna (?)

4 comentarii:

  1. zero comentariu. bine ca nu am stat 5 ore sa compun un articol lung.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai eu ce comentarii am? Dar cu toate astea lumea ma apreciaza, ma opreste pe culoarele institutiei si ma bate ma umar, felicitandu-ma pentru scrierile mele. De data asta m-a oprit o fata tanara si m-a intrebat: "Cine e Ionescu de pe blogul tau? Scrie excelent!". Poti scrie aici cine esti, ca citeste. Si nu numai ea se intreaba. Si alte persoane.

      Ștergere
    2. sunt un om, un simplu om. acuma mi-e si frica sa mai vin in bucuresti, o sa ma opreasca lumea pe strada te pomenesti.

      Ștergere
    3. Da, si eu ma întrebam... de fapt sînt semi-convins ca si Ionescu, si Eufrosin Poteca, si falsul Ionescu, sînt avataruri ale autorului. Iata ca poate nu e asa!

      Ștergere