luni, 16 iunie 2014

Bere la 0,33

- Vreau să scriu pe blog despre berea la 0,33. Tu ce părere ai despre acest produs?
- Mi se pare o hoție. E o prostie. Nu simți că bei bere.
- Pot să scriu asta pe blog?
- Nu.
- De ce?
- O să zică lumea că sunt un dobitoc. Nu vreau să intru în polemici.
- Pot să scriu și asta?
- Scrie,mă, ce vrei.

Majoritatea oamenilor, precum interlocutorul meu, gândesc la fel despre berea la sticlă de 0,33. Preferă oricând un PET la 2,5 litri, preferă cantitatea în detrimentul calității. Consideră berea la 0,33 o joacă, ori o chestiune de snobism. Din punctul meu de vedere nu este așa. Să bei o bere la 0,33 este și o chestiune de respect de sine, dovedind că nu ești un bețiv oarecare ci un cunoscător care savurează o bere bună. Berea la PET este mai degrabă potrivită pentru un zugrav care mai dă câte o bidinea și mai ia o gură de bere, nicidecum pentru un om care să spunem că într-o noapte călduroasă de vară o ascultă pe Astrud Gilberto. Bei bere la PET alături de semințe și te uiți la un meci de fotbal, dacă ești muncitor la uzină sau intelectual în mizerie, dar niciodată un doctor când ajunge acasă nu va deschide frigiderul să scoată un PET la 3 litri de Noroc, ci întotdeauna va băga mâna după o bere rece la 0,33 cu capac twist-off. În sfârșit, după ce faci sex cu iubita/soția/amanta mi se pare penibil să te duci să bei bere la PET. E mult mai finuț și mai frumos să desfaci o sticlă de 0,33 și să-i dai și ei o gură de bere.

3 comentarii:

  1. Ce-i drept si la militian cand ii arati sticla de 0,33 da mai bine.

    RăspundețiȘtergere
  2. Interlocutorul tău cred că preferă berea la sticlă de 0,5 l nu berea la pet. Berea în recipient de 0,33 sau 0,25 mi se pare nepotrivită. Parcă nu apuci să îi simți gustul și s-a terminat. Cam toate berile belgiene sunt la 0,33 și de câte ori am băut astfel de beri am avut senzația de treabă neterminată.

    Un doctor când va ajunge acasă va bea un pahar de vin fin nicidecum bere.

    Iar după sex nu știu cine simte nevoia să bea bere. La fel ca și în cazul doctorului merge mult mai bine vinul. Sau un coniac.

    Ca deobicei ai scris puțin și prost decât mult și fără rost. Doar pentru simplul fapt că ție îți place berea la 0,33 nu te face un mare cunoscător al acestei băuturi iar toți ceilalți sunt niște bețivi cu apucături de tracoriști-maneliști. Dacă ai curiozitatea și posibilitatea financiară du-te aici http://www.happypub.ro/ să încerci niște beri. Și comentează dupa aceea.

    RăspundețiȘtergere
  3. In primul rand berea la 0,33 nu e pentru barbati! In categoria celor care beau aceasta bere intra pustanii care beau pentru prima data la scoala / gradinita si asta din snobism ca sunt mai ''smecheri'', iar berea ''mai speciala'', a doua categorie o reprezinta femeile care dintr-un pudism o beau ca da mai bine, nefiind catalogate drept betive, alcoolice sau orice alta idee creata de-a lor.
    Prefer berea la sticla, dar nu ma dau in laturi nici de petul cu oxyProof ( :D ), beerproof, etc. din premisa "Beti zilnic cel putin 2 litri de lichide'!'

    RăspundețiȘtergere