vineri, 24 iunie 2016

Momentele unei zile de vară

Mă întreabă lumea de ce nu mai scriu pe blog. Pentru că, în primul rând, zilele se succed cu o banalitate ieșită din comun, în al doilea rând pentru că n-am mai citit nimic de când am PS4 și în plus mă uit și la EURO 2016.

Ieri la Mânăstirea Pasărea. Lume foarte puțină. În biserica aproape goală cântau foarte frumos 5-6 măicuțe. În momentele astea îți dorești să existe Dumnezeu și să nu se irosească aceste sentimente frumoase. Răcoare, aer condiționat. Pe lângă două credincioase cu basmale pe cap care stăteau în genunchi, noi și măicuțele, în biserică erau și doi bărbați tineri aparte. Ascultau cu evlavie cântecul maicilor. Erau amândoi îmbrăcați în pantaloni scurți și maieu, iar corpurile le erau pline de tatuaje. Tatuaje moderne pe picioare, mâini, gât. Slapi și lanțuri de aur. După o vreme s-au dus și au pupat icoanele și s-au închinat frumos. Noi am ieșit din biserică și ne-am plimbat prin împrejurimi. Când ne-am întors în perimetrul mânăstiresc i-am observat pe cei doi, care scoteau ulei și făină din portbagajul unui Mercedes CLK și le dădeau maicilor. Făceau milostenie.

La McDonald's în fața mea un cetățean de etnie rromă, ori poate doar un român rromanizat. Vorbește tare atunci când comandă. Se simte puternic. Simte că face ceva extrem de luxos, ordonându-i angajatului. La McDonald's. Scoate un teanc de bani din buzunar și-i flutură secunde bune prin fața tuturor, apoi aruncă în scârbă o hârtie de 100 lei angajatului. A aruncat-o așa în genul "no look pass" în NBA. Ca orice șmecher ține banul direct în buzunar, fără portofel. Țineți minte faza din filmul Donnie Brasco, când Lefty îi aruncă portofelul lui Donnie?

Avem 31 de grade în casa. Nici nu mai gândești bine la temperatura asta. Mâncăm pizza semipreparată de la Lidl. Eufrosin Potecă a plecat iar de la noi, dar îi simt prezența. Îmi spune: "Bagi toate prostiile în tine. Monoglutamat de sodiu. Râzi! Treaba ta. Ție îți faci rău.". Șeful din Umbră e la cură. Are ficatul mărit. Cu 9 ore înainte îmi zice: "Hai la KFC să încercăm un burrito!". "Hai!", îi zic eu. E bun burrito. Are în el fasole, orez și carne de pui friptă. Bem și Coca Cola. Are acid fosforic pentru a-i tăia gustul de zahăr. 31 de grade. Mestecăm cu toții pizza semipreparată și bem Carlsberg rece, berea oficială de la EURO 2016. Fiul meu cel mare cânta "Am văzut din nou pe stradă omul negru de zăpadă" și "Iha, iha, bidineaua". Nevastă'mea se enervează că îl invăț prostii și că nu cântă "Vulpe eu ți-am furat gâsca". Ma duc la culcare la 31 de grade și dorm cu geamul deschis. Când mă trezesc la 7:15 sunt doar 30,5 grade. Nu-mi place aerul condiționat și nu avem.

4 comentarii:

  1. E trecut de 3 noaptea - poate e chiar 4 si ceva. 5 nu e sigur, ca s-ar fi auzit tramvaiele huruind pe bulevard.
    De la caldura am insomnii. Computerul l-am inchis, ca prea era incins, la TV am facut un tur al programelor: absolut nimic de vazut.
    Ma uit pe geam: vad in primul rand schelele ce ne impodobesc scara de bloc de cateva luni. Doar doua scari se reabiliteaza, nu tot blocul, ca asa e la romani.
    Stiu ca dimineata iar voi avea la geam bormasina, ciocane, sau strigatele muncitorilor: "Costicaaaa, urca si adu cuiele alea de 16 !!!!"
    Ma intorc in pat. As vrea sa apuc sa dorm cateva ore, dar caldura e prea mare.
    Rasfoiesc de minute bune "Teoria Cunostintei" de Nae Ionescu - reputatul filosof din anii interbelici.
    Suprinzator, nu e scrisa in pasareasca - chiar sunt multe fragmente interesante.
    Pai foarte rau: eu vroiam ceva plictisitor - sa ma adoarma, nu sa-mi trezeasca interesul.
    Cand deja razbea putina lumina printre jaluzele ma ia in sfarsit somnul.

    Visez betoane, lifturi stricate, labirinturi. Ma trezesc sa beau niste apa. Pun iar capul pe perna - de data asta vis placut:
    Sunt intr-o padurice, pe malul marii. Printre copaci sunt terenuri de sport. Ajung sa joc volei cu o echipa de fete. NU prea stiu eu volei, mai mult le admir formele ce se vad bine prin tricourile stramte. Una din ele zice ca au jucat destul, ca e timpul unei bai in mare.
    Cand sa ajungem la apa racoroasa a marii si la dezechiparea fetelor, aud o voce hodorogita la geam: "Costicaaa, hai cu vopseaua aia, ca ne prinde caldura pe schela !!!"

    Ma trezesc, incepe o noua zi: 35 de grade afara - tot cam atatea in casa. Doar 5 ore de somn. Urasc vara !!

    RăspundețiȘtergere
  2. cum adica eufrosin a plecat iar? oare de ce? pentru bani? sau esti un sef al dracului?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nu știu de ce. poate o să mai scrie el pe blog să ne zică.

      Ștergere
    2. sa speram, altfel nu vad cum ajungi la o suta de postari in 2016

      Ștergere