joi, 7 ianuarie 2016

La benzinărie

Merg la PECO să bag benzină de 95. Trei din cele patru pompe sunt ocupate de oameni care alimentează, iar la una dintre ele este un taximetrist cu număr de Ilfov care își șterge tacticos geamurile. Începe cu parbrizul, apoi continuă cu geamurile laterale, cu mișcări lente, dând senzația că este singur în Univers. În ciuda gerului de afară, deschid geamul și mă uit fix la el, dar nu pare să mă observe. Îi dau un claxon. Se uită la mine pe sub sprâncene. E un om pe la 50 de ani, cu față de țăran d'ăla șmecherit care are impresia că le-a trăit el pe toate. Îl întreb: "Spălați mașina acum?", iar el răspunde: "Nu. Doar geamurile.". Se făcuse deja coadă, în spatele meu un alt șofer îl întreabă: "Ok, dar nu vrei să muți mașina?", iar taximetristul răspunde: "Lasă, că așa faci și matale. Exact așa faci.". După care a continuat să-și lincăie geamurile Loganului galben.

La noi, în România, sunt foarte mulți nesimțiți din ăștia. Nu știu cine e de vină și de ce e lumea așa nepăsătoare și needucată. Mă întreb dacă așa e peste tot. De exemplu, la fel se poartă și finlandezii sau slovacii?

Un comentariu:

  1. Nu cred ca se poarta asa finlandezii. Slovacii poate ca sînt mai tarani. Dar taximetristii sînt o specie aparte oricum, oriunde ar fi ei sînt regii soselelor si statia de parcare e palatul lor.

    RăspundețiȘtergere