joi, 27 martie 2014

Ziua X

Am primit o leapşă bloggeristică de la Archaeopteryx de pe blogul Amintiri din Cretacic şi anume să dau publicării un text scris în urmă cu şapte ani. Am scris pentru forumul locomania textul de mai jos în 2007. Din păcate acest forum nu mai există, dar eu am găsit pe computerul meu un document text intitulat "Ziua X". Este un mic jurnal de călătorie, însă (nu ştiu de ce) începe cu ziua a cincea. Cel mai probabil postam pe forum în reprize. Nu găsesc prima parte, aşa că mai jos public ce am găsit. În acele vremuri eram înconjurat de mulţi prieteni de pe forum, aflaţi în diferite oraşe. Iată ce scriam în 2007:

Ziua V - De dimineaţă m-am întâlnit cu Daimon şi am mers la un ceai, respectiv vodcă în Aux Anges. Un local amplasat într-o veche casă ce probabil a aparţinut unui grof. Aici, în Aux Anges, am ascultat cântece ungureşti interpretate la vioară şi vocal de către un grup de petrecăreţi. Petrecăreţi unguri. Apoi cu acelaşi Daimon am fost în Pizza Y, unde după o vreme a apărut şi piskeshu, abia trezit din mahmureală. Pe după masă l-am condus pe Daimon la gară, apoi am plecat pe jos cu piskeshu, care dorea să mă ducă în Music Pub. Acesta era închis, aşa că ne-am oprit tot în Aux Anges, la bere. Spre seară ne-am despărţit şi fiecare s-a dus la treaba lui.

Ziua VI - Am plecat spre Arad, ieşind din Cluj pe lângă Cora. M-am oprit la Huedin şi am băgat benzină de la Petrom. Apoi spre Oradea pe un drum pitoresc. În Oradea m-am întâlnit cu userul X, care m-a cinstit cu un ceai într-un local foarte mişto, cu muzică de calitate. Chiar mi-a părut rău că n-am putut sta mai mult, dar omul avea treabă, iar eu trebuia să ajung la Arad. După-masă am ajuns în sfârşit în Arad, îndeplinindu-mi al doilea obiectiv al excursiei. Vizita la minunata. Am mers cu minunata în Kaufland la cumpărături.

Ziua VII + Ziua VIII - În Arad. Un oraş frumos, capitalist, liniştit, plăcut. Vizitat pe îndelete, făcut poze, cumpărături, mers cu minunata într-un bar de rockeri, mers la ştrandul de pe Mureş şi multe altele.

Ziua IX - Oprit în Deva şi plimbat în voie. Blocaj rutier de proporţii între Deva şi Simeria. Oprit în Haţeg la Plus pentru o apă minerală. N-am vrut să fac Arad-Bucureşti dintr-o dată aşa că m-am oprit pentru noapte în Valea Jiului, la un motel lângă Mânăstirea Lainici. Am fost singurul client al motelului abia deschis. Mi-a dat impresia că mă aflu într-un sălaş al fantomelor. Masa s-a pus doar pentru mine, focul s-a făcut doar pentru mine. M-am aşteptat ca la miezul nopţii să vină cineva şi să mă omoare. N-a fost aşa. Patronii locului, un frate şi o soră (probabil morţi pe la 1700) mi-au ţinut companie pe parcursul serii cu multe poveşti. La fel şi bucătarul locului. Din personal mai făcea parte o menajeră ţigancă. Doar ei şi cu mine. De la fereastra mea se vedea Jiul curgând. În rest o tăcere mormântală. Am dormit bine.

Ziua X - Am ieşit de pe Valea Jiului, dar am luat-o pe un drum secundar, evitând astfel oraşul Târgu Jiu. Am ajuns în oraşul Novaci. Drum foarte pitoresc, cu multe sate bogate şi frumoase. Am ieşit la Mânăstirea Polovraci, apoi la Horezu. Râmnicu Vâlcea, Dealu Negru, Deduleşti (oprire pentru mici), Piteşti. Autostradă şi acasă.

8 comentarii:

  1. Pentru utilizatorii de facebook am atasat 22 de poze din aceste 5 zile pe contul de facebook al blogului.

    RăspundețiȘtergere
  2. Si care-i pagina? Ca nu o gasesc! :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Da, e destul de dificil de gasit. Trebuie sa iti dai seama ca pe facebook acolo unde scrie "search for people, places and things" trebuie introdus "Nopti si zile blog".

    RăspundețiȘtergere
  4. asa am si facut, dar nu primesc decat o tona de linkuri ale revistei cu acelasi nume. de aia am intrebat aici, am crezut ca poate pui tu direct un link :-)

    RăspundețiȘtergere
  5. https://www.facebook.com/pages/Nopti-si-Zile-Blog/353536641360279

    RăspundețiȘtergere