joi, 5 aprilie 2018

Vatra Luminoasă

Vatra Luminoasă este o stradă din București, care leagă Bulevardul Mihai Bravu de Mega Mall. M-am plimbat la miez de noapte pe această stradă și nu am putut să nu pozez (cu telefonul, la o calitate proastă) următoarele:

Ce minte tulburată poate scrie pe un bloc "Heil Hitler"? De ce să faci asta în anul 2018? Ce vrei să transmiți publicului prin acest mesaj?





Blocuri sovietice. Oare în ce perioadă au fost construite? Anii '60 sau mai devreme? Mi se par foarte urâțite de grafitti-uri. Nu înțeleg absolut deloc rostul acestui tip de artă. De asemenea și aparatele de aer condiționat strică peisajul.





Mi-aș fi dorit să mă plimb pe Strada Vatra Luminoasă în anul 1963.

4 comentarii:

  1. Cartierul Vatra Luminoasa a fost facut in anii '30.
    Partea dinspre Iancului mai devreme, apoi in '38 partea dintre Vatra si Coravu, cu casele-vagon (exista si cateva poze cu cartierul cand s-a dat in folosinta).

    Blocurile staliniste s-au ridicat dupa razboi (prin 53 cred ca erau deja locuite, anul cand s-a ridicat stadionul,si bazele sportive pt festivalul comunist al tineretului.

    ...................
    Prin anii '90 era frumos sa te plimbi pe acolo, acum s-a cam uratit cartierul: masini parcate peste tot, vile modificate (unii si-au ridicat si cate 3 etaje), ziduri mazgalite si multa mizerie.

    RăspundețiȘtergere
  2. Anul trecut ma intorceam de la Noaptea Alba A Muzeelor, era deci ora unu sau doua noaptea, si veneam pe jos, ca la ora aia nu-i transport in oras.
    Si fix cand intru pe Vatra Luminoasa, la blocurile stalinsite (unde-i parculetul Ciurea) dau peste o piticanie de maxim 17 ani, cu un ciuf vopsit blond, pantaloni slim cu glezna goala si cu un spray imens de vopsea in mana.
    Se chinuia sa scrie CNMFG (sau ceva de genu') pe zid.

    Initial am vrut sa-l pleznesc, dar m-am abtinut si m-am oprit la cativa metri de el si m-am uitat la specimen.
    Ma intrebam in gand: "de ce sa vi la unu noaptea sa mazgalesti un zid cu CNMFG ?" "ce-i in capul lui ?"

    Dupa un minut de uitat la el, s-a cam speriat si a luat-o la fuga (acum am observat ca mai era si o fata cu el, care pazea bicicletele). A lasat pe zid doar CNMF.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ok, dar ce inseamna CNMFG? De la ce vine? Eu stiu doar celebrul ACAB.

      Ștergere
  3. Nu inseamna nimic. Crezi ca ametitii astia de vin noaptea cu sprayul au vreo logica ?
    Unu scrie CNMFG, altul SHJL, altul MHWG.

    Zici ca-s scapati de la un institut de handicapati.

    RăspundețiȘtergere