luni, 12 august 2013

Şase ani şi două zile (V)

La capătul unui hol lung se aflau wc-urile. O încăpere pentru femei şi cealaltă pentru bărbaţi, fiecare cu câte o chiuvetă şi un closet. Două toalete care deserveau zilnic aproximativ 50 de oameni. Erau momente când aşteptai ceva vreme pentru a putea intra. Wc-ul băieţilor avea geam, cel al fetelor nu. Majoritatea oamenilor consideră că bărbaţii au urina şi fecalele mai urât mirositoare decât cele ale femeilor, aşa că se subînţelegea că wc-ul nostru trebuie să aibă geam. Eu nu cred chestia asta. Căcatul de bărbat pute la fel ca şi căcatul de femeie. De cinci ori în şase ani şi două zile am folosit toaleta fetelor. Era mai murdară şi mai urât mirositoare faţă de cea a băieţilor. Şi faţă de noi aveau şi un coş plin cu tampoane şi absorbante folosite.

Am să vorbesc despre un sentiment de penibil pe care l-am încercat de multe ori la companie. Intram în toaletă, dar simţind un puternic miros de fecale ieşeam imediat, moment în care mă întâlneam cu un alt coleg pe hol, care intrând după mine cu siguranţă credea că mi-am făcut treaba mare şi am împuţit wc-ul. Sau intram în wc şi pe jos era urină, iar eu deşi ţinteam bine vasul, următorul care intra după mine se gândea probabil că sunt un nesimţit care urinează pe jos. Chestiuni pe care nu aveai cum să le lămureşti şi deşi practic nu aveam nicio vină mă simţeam cumva vinovat.

Eu sunt un om gras. Lumea are impresia că graşii fac treaba mare mai des ca cei slabi şi că le pute mai tare. Nu, nu. Complet greşit. Aveam colegi mai slabi ca mine, care petreceau mai mult timp la wc ca mine. Şi nu cred că se masturbau. Oricum wc-ul companiei a fost un loc tare neplăcut. Foarte strâmt, extrem de canicular şi urât mirositor vara. Te treceau transpiraţiile doar stând 10 secunde, dar să te mai doară şi burta şi să stai 10 minute?

În încheiere o chestie interactivă pentru cititorii blogului. Voi la serviciu staţi pe colac dacă vă apucă treaba mare?

8 comentarii:

  1. Firește că nu mă așez pe colac; mă urc cu picioarele pe el, obicei studențesc.

    RăspundețiȘtergere
  2. e un mare cosmar sa ma apuce la servici. odata m-a apucat la gradinita. era exclus sa am scaun la gradinita. am reusit sa pastrez continenta pana acasa. groaznica zi a fost aceea. cred ca se vad pana in ziua de azi consecintele. dureri abdominale gen.

    RăspundețiȘtergere
  3. mi se pare o pozitie total nefireasca sa te sui cu picioarele pe vasul de toaleta si sa faci caca in acest fel. cred ca m-as dezechilibra si as cadea.

    nu cred ca e asa mare cosmar sa te apuce la serviciu. cosmar mare e sa te apuce in metrou, autobuz, pe strada.

    RăspundețiȘtergere
  4. da, ala e cosmar, da. nici sa nu ne gandim la asa ceva!

    RăspundețiȘtergere
  5. "Poziţia naturală, fiziologică pentru defecaţie este „pe vine". Eliminarea materiilor fecale se face rapid şi complet în această poziţie. În opinia profesorului doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare, toaleta modernă, cu scaun, este unul dintre motivele pentru care constipaţia a devenit atât de frecventă în lumea modernă." De aceea ador să mă cac în pădure.
    Și pentru că ai pomenit de nevoia de căcare urgentă pe stradă, trebuie să menționez că odată m-a apucat (rău de tot) în timp ce mă plimbam cu viitoarea soție prin Herăstrău. M-am scuzat frumos, am zbughit-o între boscheți și am rezolvat problema.

    RăspundețiȘtergere
  6. Este bine ca intotdeauna sa avem hartie igienica la noi. Nu se stie ce se poate intampla.

    RăspundețiȘtergere
  7. Primele dati a fost mai greu, dupa care m-am obisnuit si m-am linistit.
    Intai dau luciu colacului cu niste hartie igienica, dupa care ma asez fara probleme. Incerc sa nu ma intalnesc cu nimeni atunci cand ies, vorba ta, momentul penibil.

    RăspundețiȘtergere
  8. ''O fabrica de automobile din Honduras este acuzata ca i-a obligat pe angajatii care lucreaza la liniile de productie sa poarte Pampers, ca sa evite absenta de la postul lor pentru a merge la toaleta si astfel productivitatea sa creasca.''

    RăspundețiȘtergere