duminică, 17 august 2014

Bere Zăganu

Nu mai ştiu de unde am auzit de această bere, cert este că am decis să merg la fabrica unde se produce, aflată în Satul Măneciu-Ungureni, judeţ Prahova. Dacă întâmplător căutaţi pe google informaţii despre berea Zăganu şi aţi ajuns pe acest blog, iată cum puteţi intra în posesia unei astfel de beri, direct de la producător. Venind dinspre Bucureşti către Ploieşti pe DN1 la giratoriul cu centura Ploieştiului, facem dreapta şi apoi încă o dată dreapta, astfel că intrăm pe DN1A, cunoscut de bucureşteni ca şi drumul de Cheia. Cu alte cuvinte o apucăm spre oraşul Vălenii de Munte, iar după ce trecem de el mai avem puţin până la comuna Măneciu. În satul Măneciu-Ungureni căutăm strada pe care se află Mega Image (pe această stradă se află şi gara, însă gara nu ne este semnalizată, Mega Image da). Din drumul principal vom face dreapta spre Mega Image, care va apărea pe partea dreaptă. Mergem şi cotim a treia stradă la stânga, iar după vreo 500 metri vom găsi fabrica de bere, o clădire mică cu un etaj. Asta e tot. Au bere la halbă (3,5 lei) sau la sticlă de 0,5 (5,5 lei). Bere nepastelurizată, fermentată natural timp de 21 de zile. Are termen de valabilitate cam o lună. Alcool 5,3%. Vorbesc despre berea blondă, din cea neagră nu aveau atunci când am fost eu (Sf Marie Mare 2014).

Foarte bună berea, aşa cum trebuie să fie o bere. Bând berea Zăganu îţi dai seama cât sunt de falsificate celelalte beri şi cum îşi bat joc de noi marile concerne care vând această băutură. Sper din tot sufletul să tot apară asemenea mici producători de bere şi în niciun caz să nu vândă fabricile către Heineken ori SAB Miller.

Merită să faceţi o plimbare până la fabrică, este o zonă frumoasă a ţării plus că aveţi şansa de a bea o bere bună. Eu pun mai jos o poză cu fabrica şi una cu sticla de bere.



13 comentarii:

  1. Daaaa, e foarte bună berea Zăganu! Și super idee să mergi direct la sursă! :)

    RăspundețiȘtergere
  2. recomand varianta bruna...

    RăspundețiȘtergere
  3. Oricare e bună, daca găsim fabrica

    RăspundețiȘtergere
  4. Bună ziua, ma numesc Pahonţu Ermil din Bucureşti. Unde aş putea găsi în Bucureşti berea Zăganului?

    RăspundețiȘtergere
  5. Bună ziua, tot eu sunt, Pahonţu Ermil din Bucureşti. Revin cu aceeaşi întrebare: unde aş putea găsi în Bucureşti sau foarte aproape de Capitală berea Zăganului? Sau pe Litoral, unde voi petrece de 1 Mai.

    RăspundețiȘtergere
  6. Buna ziua! Langa Mega Image Hala Traian, in partea stanga (cea cu parcarea) este un magazin de bauturi. Poate acolo. Anul trecut am trecut si aveau.

    RăspundețiȘtergere
  7. Mulţumesc foarte mult.

    RăspundețiȘtergere
  8. La Quantic Pub 2 la intersectia sos Grozavesti cu Splaiul Independentei langa gura de metrou...

    RăspundețiȘtergere
  9. mai nou se gaseste si in orice magazin Mega Image

    RăspundețiȘtergere
  10. Gasesc in orice mega image??

    RăspundețiȘtergere
  11. au avut un bar in incita fabricii l au inchis...

    RăspundețiȘtergere
  12. În sfârşit! Bere Zăganu brună! Taman în ziua când am şi văzut un zăgan😄

    RăspundețiȘtergere
  13. Pardon, blondă! Brună am servit mai demult!

    RăspundețiȘtergere