miercuri, 4 ianuarie 2017

Tigăi

Deobicei în primele zile ale anului publicam un top 10 cărți citite în anul precedent, dar acum este impropriu să fac un top 10 din 18 cărți citite, așa că voi face la anul top 10 2016-2017, în speranța că voi citi mai mult în acest an. Voi începe anul prin a demasca o stratagemă a societății de consum. La benzinăria Petrom, când alimentezi cu carburant sau faci cumpărături din magazin, pentru fiecare 30 de lei cheltuiți primești un sticker pe care-l lipești pe un pliant. La 15 stickere lipite poți cumpăra o tigaie sau un crăticior. Acesta costă 30-35 lei pentru că ai 15 stickere, altfel, spun ei, ar costa 90-100 lei. De când a apărut promoția, am fost înnebunit să strâng puncte și să cumpăr cât mai multe tigăi. Dacă aș fi mers la magazin și aș fi găsit tigăile respective la prețul de 30 de lei (sau orice alt preț) nici prin cap nu mi-ar fi trecut să le cumpăr. Iată cum oameni iscusiți au găsit o excelentă strategie de vânzări și înrobesc cumpărătorul prin acest sistem, care pe deoparte te face să alimentezi de la aceeași benzinărie, iar pe de altă parte îți scoate bani suplimentari din buzunar pentru unele chestii pe care altfel nu le-ai cumpăra. Suntem sclavi moderni, avem tendința de a cumpăra tot ce este la reducere chit că nu ne este de folosință. Oameni în toată firea suntem ușor de păcălit și aruncăm aiurea cu banii. Eu deja mă gândesc la următoarele 15 stickere pentru încă o tigaie sau cratiță.

4 comentarii:

  1. Nu este o caracteristica generala ,ci doar specifice popoarelor cu mentalitate de saracie care se bucura la orice discount sau gratuitate. Caz clar trait si vazut de mine....eram angajat la un lant de magazine gen Altex,Flanco,MediaGalaxy...promotie la aer conditionat pret 2400 ron LG Tablou ...se dadea gratis un bax de Nestea la 0.5l...urmarea se vindeau in draci....Romania este o piata de desfacere si cel mai bun exemplu este de sarbatori cand lumea cumpara de rupe ...fara sa aiba nevoie chiar de tot ...pe principiu sa fie de toate...

    RăspundețiȘtergere
  2. Impresia de reducere sau cadoul la cumparare functioneaza foarte bine in toata lumea. Sa vezi ce nebunie era cand lucram in distributie piese auto si se dadea cadou un bax de bere la 4 amortizoare cumparate, de exemplu. Sunau clientii si intrebau daca mai avem bere, abia apoi plasau comanda.

    RăspundețiȘtergere
  3. ofer stickere contra bere
    0800898989

    RăspundețiȘtergere
  4. La OMV au varianta 2 pahare si/ sau o sticla de vin Lacerta. :)

    RăspundețiȘtergere