joi, 19 septembrie 2013

O chestiune de marketing

Cumpăr de la Lidl două pachete de biscuiți, 2x200 grame. Așa este oferta, nu poți cumpăra doar un singur pachet. Chiar scrie mare pe ambalaj: 2x200 grame. Prețul este 5,99 lei (Nu mai păcălește pe nimeni această găselniță de a trece prețul cu o sutime mai mic. Am impresia că acest artificiu a fost inventat undeva prin 1920). Sunt bucuros. Am cumpărat două pachete de biscuiți. Am făcut o afacere. Nu unul, ci două. La 5,99 lei.

Ajung acasă și în primul rând realizez că nu am nevoie de biscuiți. Nicidecum nu am plecat la cumpărături cu gândul de a lua biscuiți. Cu siguranță nu cumpăram biscuiți dacă se vindeau la pachet și costau 3 lei (sau 2,99). Pe mine m-a atras faptul că pe ambalaj scria 2x200 grame. Eu am văzut acolo două pachete de biscuiți și de asta am cumpărat. Iar cei de la Lidl au știut acest aspect și tocmai de aia au scos așa produsul la vânzare. Iată un marketing ireproșabil! M-au făcut să cumpăr nu unu, ci două pachete de ceva de care nu aveam nevoie. O chestie foarte deșteaptă care se bazează pe lăcomia umană, pe dorința omului de a avea. Am fost păcălit. Nu mi-a rămas decât să prepar un ceai în care să înmoi biscuiții.

8 comentarii:

  1. Chestia cu pretul inca da roade, la sotia mea cea draga, care rade acum in spatele meu citind aceasta povestire. Problema este ca ea rotunjeste invers, asa ca 5,99 ron devine doar 5 ron :).
    Chiar in aceasta seara am fost in Lidl (de pe Drumul Gazarului) sa cumpar lapte si nu am gasit de nici un fel, zici ca a venit sfarsitul lumii. Deci si prin urmare mi-am cumparat BISCUITI. :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu printre altele mi-am cumparat o camasa cu maneca scurta la reducere. Livergy :). De la 39,99 la 28,99. Si la casa ii zicea fetei de acolo: "articol inexistent". Si l-a chemat pe seful de magazin si ala m-a intrebat cat costa, i-am zis, si a plecat in magazin vreo 2 minute dupa care a venit cu un cod. Pe bon in loc de camasa imi apare whisky bourbon, dar pretul e acelasi. Asta imi place la Lidl, ca sunt operativi.

    Ajuns acasa, sotia mea cea draga mi-a zis: "La ce ti-ai cumparat camasa cu maneca scurta pe vremea asta?", iar eu i-am zis: "Gospodarul isi face iarna car si vara sanie."

    RăspundețiȘtergere
  3. Inca ceva. De multe ori am fost si eu seara pe la 19-20 si nu am gasit lapte sau carne, iar dimineata la 8 cand am fost frigiderele erau pline. Ei baga si la astea numar limitat de produse, ca sa evite sa ramana acolo prea mult, sa fie mereu proaspat. Ceea ce este excelent!

    ps: Iti recomand pateu cu leurda. Il gasesti in frigiderul cu produse grecesti. Foarte bun! Fabricat in Republica Ceha.

    RăspundețiȘtergere
  4. mi-am luat aseara un pateu, dar nu am ales varianta cu leurda, ci o alta, din aceeasi serie. chiflele cu branza cedar sunt foarte bune. dar de ce discutam noi despre lidl cand raul rusescu trece printr-un cosmar fara sfarsit?

    RăspundețiȘtergere
  5. Caut prune pentru tuica! Au la lidl?

    RăspundețiȘtergere
  6. Răspunsuri
    1. S-au copt deja, Moshule. Eu am si facut tuica din ele. Nus ce prune vezi tu in octombrie ca soiurile pe care le stiu eu sunt deja duse la data asta.

      Leurda e usturoiul saracului :)

      Ștergere
  7. leurda si anghinarea sunt fine ptr ficat!

    RăspundețiȘtergere