marți, 24 septembrie 2013

S-a terminat Dexter

În 2008 lucram la corporaţie şi aveam biroul faţă în faţă cu Daniel. Acesta îmi zice:
- Vrei să-ţi aduc un serial bun?
- Ce serial?
- Dexter. E cu un criminal în serie care e poliţist.
- Cum drac?
- E, o să vezi tu. Nu omoară decât un anumit tip de persoane.
- Bine. Adu-mi.
A doua zi mi-a adus. Două dvd-uri cu sezoanele 1 şi 2. Mi s-a părut excepţional. Din acel moment am rămas fan Dexter, care a devenit serialul meu preferat din toate timpurile. Duminică s-a dat la televizor episodul 12 din seria 8, ultimul al serialului. Serialul a durat 8 ani de zile, timp în care un copil poate începe şi termina şcoala. Şi pentru mine au trecut 8 ani, în care i-am urmărit aventurile. În sezonul 1 cu Ice Truck Killer, în sezonul 2 cu Doakes, în sezonul 3 cu Miguel Prado, în sezonul 4 cu Trinnity Killer (de departe cel mai tare personaj negativ din tot serialul şi poate sezonul care ne-a ţinut cel mai mult cu sufletul la gură), în sezonul 5 cu Lumen (cea mai mişto parteneră a lui Dexter. pe nevastă'sa chiar am urât-o), în sezonul 6 cu Travis Marshall (foarte bun personaj şi Travis, sezonul 6 fiind pe locul 2 în topul sezoanelor mele favorite), în sezonul 7 cu lupta dintre Dexter şi Maria şi bineînţeles sezonul final cu Brain Surgeon.

Mi-a plăcut că acest serial nu a lungit inutil episoadele. Alte seriale (gen Lost) au 22-24 de episoade pe sezon, dar acţiune e doar în 10. La Dexter am stat cu sufletul la gură 12 episoade din 12 timp de 8 sezoane. Mereu cu inima la gură, gândindu-mă că Dexter poate fi prins, ori încercând să-mi imaginez cum se va desfăşura acţiunea. Rămânând cu un sentiment de bucurie la fiecare sfârşit de episod. Finalul nu m-a dezamăgit. Citeam că producătorii spuneau că finalul va nemulţumi multă lume, oricare ar fi el. Dar mi s-a părut un final interesant, mai ales secvenţa care urmează după ecranul negru. M-am aşteptat ca serialul să se termine cu Argentina, dar realizatorii l-au făcut mai interesant. Bravo! O să-mi lipsească Dexter. Nici nu ştiu ce alt serial să urmăresc. Nu se va putea înlocui cu nimic.

18 comentarii:

  1. nu ne-a placut dexter. am cedat dupa al doilea sezon. sa fim seriosi, daca cineva chiar nu poate trai fara sa ucida mai sta sa aleaga victimele cu atata grija? si am multe alte obiectii. am sa ma uit pe wikipedia sa vad cum s-a terminat. sper ca l-au prins. iar nevasta lui era foarte de treaba si foarte frumoasa.

    mai incearca the wire. nu il vei mai putea inlocui cu nimic. sau daca vrei sa te amuzi cu evreii, curb your enthusiasm.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ma bucur ca ai acceptat recomandarea mea si ai vizionat acest minunat serial urmarit si de alti cunoscuti de ai mei, care in mod normal nu ar urmari un serial atat de neortodox.
    La toti ne e greu dupa Dexter, dar sa stii ca exista si viata dupa Dexter: incearca Breaking Bad, cu un alt personaj negativ/pozitiv sau pozitv/negativ bine creat pe numele lui Walter White.

    RăspundețiȘtergere
  3. s-a termenat si breaking bad mpula mea. aseara. la ce sa ne mai uitam dupa dexter si breaking bad? la traznitii din nato? las fierbintz? la block?

    lombarzilor 8 cica a fost misto.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu prea mai avem la ce sa ne uitam. Asteptam ultimul sezon din Californication in februarie 2014, dupa care incepem sa citim mai mult decat o faceam pana acum si lasam serialele.

      Ștergere
  4. Boardwalk Empire urmaresti ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu. Iar de Mad Men m-am cam plictisit in sezonul 3 si l-am abandonat. Nu cred ca-l mai reiau. Uneori era mult prea static.

      Ștergere
  5. Ai incredere: baga Boardwalk Empire.
    Cu personaje precum Nucky Thompson, tanarul Al Capone, lunetistul Richard Harrow, si toate bandele de iralndezi, italieni si evrei ce s-au razboit in anii 20.
    N-ai cum sa te plictisesti.

    RăspundețiȘtergere
  6. Da, si Boardwalk Empire este bun, culmea produs de Mark Wahlberg (fostul raper alb Marky Mark :)

    RăspundețiȘtergere
  7. si incearca the sopranos.

    eu am incercat mbreaking mbad. am vazut deja primul sezon si circa jumate din al doilea, si asta in numai circa zece zile. datorita noului meu televizor. mergi cu incredere alaturi de acest serial cu genericul inspirat de tabloul lui mendeleev. sunt 99% positive ca o sa iti placa enorm.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. bine. o sa incerc. ti-ai luat smart tv? sper ca samsung. eu am televizor cu tub catodic in continuare.

      Ștergere
    2. nu m-am uitat. am inceput o carte de vreo 600 de pagini si vreau sa o termin pana incep Incolorul si anul sau de pelerinaj.

      Ștergere
    3. sper ca e los detectivos salvajes. desi aia cred ca are vreo 7-800, nu 600. succes!

      Ștergere
  8. mai am ca la vreo 6-7 episoade din cele 62 si gata breaking bad. e tras de par mult, implauzibil total. bine, nu chiar ca dexter. dar e foarte palpitant. imi mentin recomandarea calduroasa.

    RăspundețiȘtergere
  9. nu stiu de ce, dar nu am deloc timp de filme si seriale. o sa tin cont de parere oricum.

    RăspundețiȘtergere