marți, 4 martie 2014

Biblioteca bloggerului român (rezultate)

Rezultatele centralizării votului pentru cărţile citite de bloggeri în 2013, sondaj efectuat de bloggerul chinezu, care am văzut că are emisiune şi la postul Look Tv. Rezultate care arată că bloggerul român nu prea citeşte cărţi grozave, cel puţin nu pe gustul meu. Să ţinem cont că statistica se referă la cărţi preferate de oameni, nu doar la cărţi citite, pentru că sondajul îşi are rădăcina în top 10 făcut de oameni, deci în cărţi preferate. Cum e posibil să o ai pe Alina Nedelea la cele mai multe voturi? Am votat şi eu în această statistică pe 12 ianuarie alături de Radu.


13 comentarii:

  1. editura ALL lucreaza mult cu bloggeri, a si organizat cateva intalniri cu Alina Nedelea, asa ca pe undeva e de inteles.

    in general in top apar carti editate sau reeditate de curand, sau care au fost ecranizate. n-as spune ca per ansamblu sunt chiar proaste.

    acuma, nici nu stiu cum sa inteleg remarca ta, doar pe primul loc e Murakami.

    RăspundețiȘtergere
  2. Murakami e un fel de Lidl. Imi place, dar ii inteleg limitele si i le accept. Mai mult nu poate. Tu stii bine ca autorul meu preferat este Cinghiz Aitmatov, care nu cred ca se regaseste in vre-un top. Un autor de care am aflat de la celebrul forumist kant emir. Ce o mai face el?

    Sigur, am citit si eu Murakami pe 2013. Ultimul sau roman, dar nu prea m-a incantat. Departe de capodoperele sale, Cronica pasarii arc & Kafka pe malul marii.

    Nu-mi plac parteneriatele astea editura-blogger. Adica sa-mi dea editura carti pe gratis si eu sa le citesc, apoi sa le fac cronica. Pai eu citesc ce vrea pula mea, nu ce imi dau altii sa citesc. Cel mult il mai intreb pe Ionescu de o recomandare, care 50% este foarte buna sau 50% este foarte proasta, dar m-am obisnuit cu asta.

    RăspundețiȘtergere
  3. Da, mă așteptam să nu fie chiar pe gustul meu cele mai populare cărți și de asemenea mă așteptam ca cele din topul meu să nu fie în topul general. Cât despre parteneriatele bloggeri-edituri, eu aleg de obicei cartea sau cărțile sau,dacă primesc anumite cărți, nu le și citesc atunci decât dacă mă tentează cu adevărat îna cel moment. Nu pot citi chiar la comanda. De exemplu, am și o carte pe care eu am ales-o și nici acum nu am reușit să o citesc. Am început-o, dar nu m-a prins. Cel puțin în cazul meu, nu e ca și cum aș scrie la comandă despre cărțile a căror promovare se dorește. Poate am fost eu norocoasă în ceea ce privește colaborările. Cartea Alinei Nedelea nu m-a atras. De altfel, nu prea am mai citit ceva de la ALL în ultima vreme, deși am câteva titluri pe listă, chiar foarte bune, din cele clasice- Iuri Dombrovski, de exemplu, este de citit.
    Pe Aimatov nu l-am citit încă, dar m-am aprovizionat cu vreo două titluri de prin anticariate.

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce ai luat de la Aitmaotv?
    Editura All sau Allfa (cred ca e totuna) au niste titluri scandinave foarte interesante. Eu mi-am luat vreo doua dar inca nu am citit.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cântecul stepei, cântecul munților și cealaltă nu mai știu, cred că Stigmatul Casandrei.

      Ștergere
    2. Stigmatul Casandrei este scrisa la batranete si este total diferita fata de celelalte scrieri ale sale. Asta nu inseamna ca nu este o carte buna.

      Ștergere
  5. ma mir ca lipseste telespan. probabil ca in 2014 va fi leader.

    RăspundețiȘtergere
  6. Pai ce e de mirare? Sînt niste tocilari sfertodocti în mare parte. Tocilari, ceea ce explica SF urile si RR Martin cu tîmpenia aia de Game of thrones, si sfertodocti ceea ce explica Steinbeck pe care îl citeste un om normal în timpul scolii ca e de baza în cultura anglosaxona pe care o îmbratiseaza "blogarii" (si cuvîntu e anglosaxon. Pun pariu ca nici Steinbeck nici Schmit nu le-a chiar placut dar na, da bine.

    Strigatul inimii în lista aia e James Clavell. Daca mergeti pe la blogherii aia prin casa, asta o sa aiba foile cele mai rasfoite de la recitiri.

    Iata deci care este parerea mea generala despre blogarii români, în doua trasaturi largi de penel. Bineînteles, autorul "nopti si zile" nu e inclus, nu din politete dar fiindca altfel nu m-as fi obosit sa scriu atît :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Steinbeck se citeste la orice varsta. Bunicul meu la citit la 88 de ani dupa ce toata viata citise filozofie si metafizica. A citit La rasarit de Eden si i-a placut. Cum sa-i spui unui om ca este sfertodoct cand il citeste pe Steinbeck? Doamne fereste! omulbun, esti o combinatie ieftina intre bhuttu si Petrov.

      Ștergere
  7. Cred ca a sosit vremea sa-ti transmit multumirile mele. Datorita tie pe rafturile mele sunt toate cartile lui Aitmatov iar asta nu inseamna ca nu le port si-n suflet!

    angi

    RăspundețiȘtergere
  8. eu ma regasesc prea putin in acest top. de la editura all am citit putin, am inceput multe si-am terminat cateva, pur si simplu nu ne potriveam deloc. de Aitmatov prima data cand aud (sa-mi fie rusine!) iar tu esti primul blogger pe care-l urmaresc si care-l citeste pe Aitmatov. hmmmm, ai gusturi inedite!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai bloggerii sunt niste cretini, cum spunea Petrov, pe vremea cand nu era blogger.

      Ștergere