joi, 13 martie 2014

Demnitate

Din nou la Lidl. Nu merg acolo doar pentru cumpărături, ci şi pentru a analiza din punct de vedere sociologic şi psihologic oamenii care vin să-şi procure diverse produse. Aşa cum unii bărbaţi se uită după femei şi fac referiri la ţâţele sau curul respectivei, eu mă uit la cumpărătorii de la Lidl, emiţând anumite păreri mai mult sau mai puţin pertinente. Sunt la Lidl pe Strada Fizicienilor în Bucureşti. Sunt standuri întregi cu reduceri. Lumea se îmbulzeşte şi-şi dă coate. Bătrâni distinşi cu pălărie şi femei în vârstă cu pardesiuri roase de molii scormonesc printre produsele reduse, aruncându-le în stânga şi-n dreapta. Pe feţele lor hulpave se citeşte panica că ar fi posibil să nu apuce ceva de care oricum nu au nevoie. Nu mă deranjează sărăcia oamenilor, mă deranjează lipsa lor de demnitate. Mai bine să nu ai nimic, decât să îţi dai coate pentru produse la reducere în anul 2014. Mă mai deranjează faptul că majoritate celor ce fac cumpărături de la Lild desfac produsele şi nu le cumpără. Nu e vorba numai de haine, pe care le lasă împrăştiate aiurea, ci şi de produsele alimentare. Ce minte de idiot să ai ca să desfaci din ambalaj un ştrudel? E doar un ştrudel, în pula mea, foietaj congelat. Chiar trebuia desfăcut şi lăsat aşa în frigider? Sunt doar românii dobitoci şi nesimţiţi sau toţi oamenii în general?


8 comentarii:

  1. exact din motivu acesta (apropos de strudel) nu prea merg eu la Lidl. am senzatia ca aici lumea se comporta ceva mai primitiv decat la Selgross, de exemplu. s-ar putea sa gresesc dar faptul ca la Lidl au reduceri si preturi putin mai accesibile e ca un magnet pentru lumea de toate categoriile. ajung aici numai cand mi se termina anumite produse pe care noi le consumam cu placere sau cand insista ai mei.

    RăspundețiȘtergere
  2. Sergiu de la Cluj13 martie 2014 la 21:45

    Nu doar romanii sunt asa. Am fost acum cativa ani in Carrefour-ul din Valencia si era dezastru spre ora inchiderii (in special la rafturile cu haine). E drept ca acolo sunt si multi turisti din toata lumea.

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu cred ca e problema Lidl-ului. Și aici e jale on Lidl dar nu și în alte magazine, preturile sunt cam la fel, asa ca eu cred ca nu au angajați care sa verifice tot ce e lăsat aiurea și din cauza asta pare haos

    RăspundețiȘtergere
  4. A ieșit maică dracu' pe uscat! E trist că oamenii sunt așa de ușor de manipulat.

    RăspundețiȘtergere
  5. Sa inteleg ca nu ti-ai mai luat strudel danez facut in Polonia sau in Bulgaria ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ba da. Am cumparat. Si e facut chiar in Danemarka. Scrie pe el. Iar chiftelutele suedeze sunt facute in Suedia. La fel si biscuitii aia la 600 grame care costa 15 lei.

      Saptamana viitoare e saptamana curateniei. Nu ma mai duc la Lidl, pentru ca sunt un gras imputit :)

      Ștergere
  6. Iti spun ca din punct de vedere sociologic şi psihologic, Romania nu mai are nici o sansa....

    RăspundețiȘtergere
  7. imi amintesc un auchan de la mama lui unde, din loc in loc, erau afise cu ceva de genu "va rugam nu mancati din produsele expuse"

    altfel, de cand l-am vazut pe unu ca desface un borcan de icre, il miroase, ii pune capacul si il pune apoi in raft, am mari retineri in a cumpara borcane.

    RăspundețiȘtergere