miercuri, 17 septembrie 2014

Femei grase

Cunoașteți genul de femeie grasă care nu încape pe un singur scaun în mijloacele de transport în comun? Se așează întotdeauna pe băncile duble și ocupă un loc și jumătate. Atunci când este în picioare și se îndreaptă spre ușă pentru a coborâ, obligatoriu și involuntar se freacă de toți călătorii care-i ies în cale. Nu este deloc plăcut să fii în pielea unei asemenea persoane și n-am nimic de comentat când văd așa ceva. Totuși când vezi o coșcogea grăsana care abia se mai mișcă și șuncile îi fac ca o piftie pe sub tricoul mărimea XXXXL, când o vezi slalomând printre mesele și cărucioarele din centrul comercial cu o tavă plină cu produse de la McDonald's, iar apoi o vezi înșirând cu opulență hamburgerii pe masă, hapăind din cartofii prăjiți și bând sucul din paharul de carton, îți vine să te duci să o plesnești și să-i torni maioneză în cap, de vacă grasă și nesimțită ce este ea. Și să nu mă credeți prea aspru. Stă singură la masă, nu a ieșit să mănânce cu cineva sau să socializeze. Este doar ea cu junk food-ul ordinar, această mâncare aparent ieftină care îndobitocește populația. O păcăleală a papilelor gustative, a creierului, a umanității în general.

6 comentarii:

  1. După cum am primit indicații subscriu! Ai dreptate! Este foarte corect ce ai scris! Bravo!

    RăspundețiȘtergere
  2. Este axiometric, axiomilic, axiopulic... Râde ciob de oală spartă...

    RăspundețiȘtergere
  3. In august ar fi facut 84 de ani. Cu o toamna inainte cu totii culesesem strugurii, evident cu ajutorul scarilor.La un metru saptezeci cu peste 100 de kg. cred ca facea parte din categoria celor grasi, cu toatea acestea nu se sfia deloc si niciodata sa se urce pe scara. In ciuda faptului ca in trecutul apropiat pamantul se afundase sub greutatea lui, iar sarmele dintre stalpii boltei s-au dovedit salvatori, niciodata cand munca o cerea, nu evita sa se urce pe scara.Nu ma intereseaza grasele din RATB, RATC ... pe care incerc sa le evit, nici cele care infuleca hamburgeri McDonald's (2,4,6,8 ca asa e promotia), sau shaorme cu de toate, ci ma intreb de ce altii din categoria grasi evita sa se urce pe o scara cu toate ca varsta e de partea lor?
    Poate ca bunicului ii placea munca, sau nu-i era lene, sau poate ca era masochist, o coasta rupta e binefacere, cat curaj nebun sau fearless??
    Deci! Sunteti grasi? Cati va urcati pe o scara?
    Comentati!

    RăspundețiȘtergere
  4. Mai bine mai baga ceva cu corporatiste in calduri, sau cu croitorese cu santul dintre sanii apetisanti.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sper sa-mi vina inspiratia cat de curand pentru o noua povestire.

      Ștergere