marți, 23 decembrie 2014

Restaurant Kulinarium Sibiu

Într-o seară de decembrie, în Sibiu, căutam un local bun pentru cină alături de nevastă şi copil, încercând să evităm cârnaţii şi fasolea cu ciolan servite în Piaţa Mare din rulote, la preţuri foarte mari unui public profan. Doream un restaurant bun, unde să nu se fumeze pentru că mi se pare o totală lipsă de respect din partea patronilor să aibă un restaurant unde se fumează. Doream un restaurant care să nu servească obişnuita ceafă de porc cu cartofi prăjiţi, pentru că mi se pare o dobitocenie să mănânci aşa ceva la restaurant, atâta timp cât poţi să-ţi faci tu acasă în 15 minute acest fel de mâncare. Am ajuns în Piaţa Mică şi mi-a sărit în ochi Kulinarium. Decor foarte interesant şi primitor, iar mâncărurile de pe meniul afişat afară ne-au făcut o impresie bună. Am intrat.






Un restaurant modern, fusion. Am ales una dintre tigăile lor şi n-a fost doar o tigaie picantă oarecare, ci o adevărată combinaţie ce m-a încântat. Pentru tigaia din imagine am plătit 37 de lei. Pentru un pahar de vin roşu (o băbaească neagră) am plătit 12 lei. Muzica jazz de bună calitate a fost perfectă pentru ambianţă.



Cel mic a luat o ciorbă de fasole în păine şi o pizza (bună, pe vatră), aşadar au şi mâncăruri cât de cât clasice. Ciorba 12 lei, pizza 22 lei. La final din partea casei i-a adus o prăjitură.



WC-ul absolut spectaculos. Nu doar curat, ci spectaculos.

Kulinarium nu este nici pe departe un local de lux, dar este un local de bun simţ, unde am petrecut momente minunate şi de unde am plecat fără să-mi pară rău de 150 de lei. Servire foarte bună, ospătari politicoşi şi simpatici. Din ce am văzut pe pagina de facebook a restaurantului, la câteva zile după noi, aici a luat masa şi Prima Doamnă a ţării.

8 comentarii:

  1. Trebuia să mergi la Hermania.

    RăspundețiȘtergere
  2. Stiu de Hermania. E ceva gen Carul cu bere din Bucuresti. Parca nu ma mai impresioneaza asemenea localuri clasice.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hermania e mult peste Carul cu Bere.

      Ștergere
    2. se spune germania. se citește hermania doar dacă ești hispanuc.

      Ștergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dar sa stii ca sunt un obisnuit al Sibiului. Mergeam inca de mici alaturi de parinti in acest oras, iar acum am facut o traditie sa vin cu copilul aici in preajma sarbatorilor. Nu exagerez, dar am fost de vreo 30 de ori in Sibiu. Cat despre Kulinarium, da. Foarte fin.

      Ștergere
  4. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  5. Da, un restaurant asa cum trebuie. Mancarurile sunt pt toate gusturile, preturile OK, servirea ireprosabila si mai ales ambianta face toti banii. Atmosfera calda ca in casa bunicii. Desigur, o bunicuta cu stil.

    RăspundețiȘtergere