miercuri, 16 septembrie 2015

Troleibuzul 86

Troleibuzul 86 are un traseu incredibil de lung, chiar şi pentru noi bucureştenii. Cu siguranţă un provincial (ca de pildă colegul meu de pe blog, Ionescu) va considera o plimbare de la cap la cap cu 86 o adevărată călătorie. Conform google map troleibuzul acoperă traseul în 63 de minute, dar cu siguranţă face şi mai mult de atât în perioadele cu trafic supra aglomerat. Sute de oameni se perindă în acest mijloc de transport, fiecare cu problemele şi gândurile sale. Deunăzi am călătorit şi eu cu troleibuzul 86 şi am observat pe unul dintre scaune ceva scris cu markerul. Am citit, după care am făcut o poză cu telefonul pentru blog.


8 comentarii:

  1. pai chiar ca este o calatorie.
    daca nu gresesc, pleaca de la stadionul 23 august, mai exact pe vatra luminoasa. traverseaza soseaua mihai bravul, o ia pe matei voievod, alea etc. ajunge la liceul mihai viteazul. si pe urma? o ia spre foisor, banuiesc. de acolo merge cumva spre mosilor, taie mosilor si intra pe dacia. ajunge la piata romana, o ia pe catargiu si candva, inainte de piata victoriei, o ia la stanga pe strada care cred ca se cheama gh manu. taie calea victoriei la casa dissescu. somehow ajunge pe la polizu si la gara de nord. apoi se intuarce. cel putin asa retin eu. si totusi, ajunge la gara? mno, parca mno. intoarce mai devreme, pe undeva pe la occidentului? ia sa dam un verifix
    .........................
    .........................
    .........................

    mno, am verificat. am redat fidel traseul pana la gara. dupa aia insa merge pe grivitei pana la chibrit, o ia pe bucurestii noi si sfarseste pe undeva prin damaroaia. in adevar, un traseu de 63 de minute numai daca nu face statii si nu opreste la stopuri.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ai intuit foarte bine traseul pana la gara. La gara intoarce 79 cred, care are celalalt cap pe diagonala cu McDonald's Morarilor, dupa ce o penultima statie o face langa popularul liceu Nichita Stanescu, unde a studiat un fost mare forumist atat pe fc cat si pe lc. Am mers cu troleibuzul 86 mai bine de 3/4 din traseul sau chiar de ziua mea de nastere, sa-mi vizitez la maternitate sotia si noul nascut care avea 2 zile pe atunci. Am coborat si pe urma am asteptat iar troleibuzul in statia numita Kiev, dupa numele celebrului oras de pe Nipru.

    RăspundețiȘtergere
  3. oare ce maternitate e, medlife? cât costă o naștere acolo, 4000 de euro? să vă trăiască bobica!

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce conteaza banii cand e vorba de o noua viata? Priceless.
    In vremea copilariei mele exista troleibuzul 84. Mergea de la capatul lui 79 (sau 70) actual pana la kogalniceanu? Sau mai departe catre Drumul Taberei? Nu mai stiu.
    Si 90 are un traseu foarte lung in zilele noastre. Arena Nationala - Valea Argesului. Foarte lung.

    RăspundețiȘtergere
  5. am stat (si stau si acum, cateva zile pe an) la capatul lui 84. evident, nu mai e niciun capat, e o groapa, viitoare statie de metrou. nu mai stiu cand s-a desfiintat 84. de ani buni, oricum, si nu din cauza metroului. 84 mergea din drumul taberei pe la academia militara, cotroceni, kogalniceanu, universitate, liceul mihai viteazu, pe urma nu prea stiu exact, pe la tine prin parohie. iesea in mihai bravu la baba novac, presupun. finalmente ajungea la capat la statia de metrou costin georgian.

    RăspundețiȘtergere
  6. Costin Georgian se numea inainte Muncii? Nu Piata Muncii (care inca exista la Bariera Vergului) ci doar Muncii. Ma necajesc schimbarile astea de dupa '89. Erau mai frumoase inainte. Si in primul rand nu trebuia schimbat 23 August. E o zi super ok in istoria noastra.
    Imi amintesc prea bine troleibuzele 84. Erau lungi cu burduf si mergeam cu ele pana la Facultatea de Stomatologie, unde copil fiind mai imi tratam cate o carie la matusa Sanda care era medic profesor acolo. S-a prapadit de vreo 5-6 ani si ea.

    RăspundețiȘtergere
  7. sigur, muncii se numea. pe acolo e si liceul nikita? aveam impresia ca ala e mf3. titanul/ balta alba/ salajean raman un mare myster pentru mine, desi am batut destul de mult cartierele astea

    RăspundețiȘtergere
  8. de, pe acolo e nikita. liceul de industrie usoara. mf3 e mai spre barajul dunarii, piata minis, fostul capat al troleibuzului 92, un troleibuz retras de cativa ani. nu mai exista.

    RăspundețiȘtergere