sâmbătă, 22 octombrie 2011

Casa Moşului

În ultimii ani am stat într-o grămadă de pensiuni sau hoteluri, unele locaţii fiind de mare calitate, altele dimpotrivă, sub orice critică. Fiind un fan al siteului tripadvisor, m-am gândit să fac şi pe blog câteva cronici locurilor prin care am înnoptat. Ştiu că niciunul din cei 10-12 cititori ai acestui blog nu vor asculta de recomandările mele (deşi m-aş bucura), însă voi scrie din plăcere. Am să încep cu pensiunea de 4 stele, Casa Moşului din satul Cârţişoara, judeţul Sibiu.

În ziua aceea am plecat din Băile Felix, am traversat Apusenii pe la Arieşeni, Câmpeni şi de la Zlatna am apucat spre Alba Iulia şi apoi Sebeş, Sibiu. O zi destul de obositoare la volanul autoturismului, aşa că indicatorul spre Pensiunea Casa Moşului a sosit ca o binecuvântare. Pensiunea se află pe o uliţă secundară în satul Cârţişoara, ultima localitate înainte de intrarea sibiană a Transfăgărăşanului. Proprietarul este un moş ursuz, foarte scump la vorbă. În unele momente mi s-a părut chiar trufaş. Însă are două fete drăguţe şi o nevastă binevoitoare. Personaje desprinse parcă din poveste. Uimitor a fost faptul că moşul mi-a cerut să mă descalţ la intrarea în casă. În interior toată lumea circula cu papuci de casă, ceea ce nu e un lucru rău, dar ciudat pentru o pensiune. La parter este un living enorm, unde se poate da lejer o petrecere în 50 de oameni. Cu poanguri IKEA (cumpărate de fete. moşul nu cred că auzise de conceptul IKEA, concept de care mulţi români au aflat din pelicula Fight Club, iar mai puţini din romanul cu acelaşi nume), o masă de lemn cu 12 scaune, canapele, şemineu cu foc. Deosebit decorat. La etaj sunt camere foarte primitoare, ultramodernul combinându-se de minune cu rusticul. Curat, ordine, o adevărată plăcere chiar şi pentru cei mai exigenţi vizitatori. Un pic mai târziu am aflat din pozele care împodobeau pereţii că această pensiune a fost aleasă şi de celebra trupa rock Reamonn. Grădina din jurul casei este foarte mare, cu pomi fructiferi, câteva găini şi doi câini frumoşi. Locuri de parcare pentru 4-5 masini.




Moşul a fost cel care a servit atât cina, cât şi micul dejun. A adus farfuriile la masă, mâncarea, vinul, apoi a strâns şi a spălat. Fără prea multe vorbe. Servire corectă şi punctuală. A respectat la secundă ora la care convenisem servirea meselor. Mâncarea, una grozavă. Brânză de burduf, cârnaţi, chifteluţe, legume, păstrăvi de la păstrăvăria din sat, vin alb de calitate, clătite gustoase cu magiun de prune, etc.


O cameră costă 150 lei/noapte, un mic dejun 15 lei/persoană, iar cina o scoţi cam la 25-27 lei/persoană. Preţurile poate sunt mari pentru o pensiune sătească, dar în opinia mea merită fiecare bănuţ. Am avut o şedere foarte plăcută la Casa Moşului.

3 comentarii:

  1. as vrea sa detaliezi legatura dintre ikea si fight club. am mai citit ceva zilele trecute. nu imi amintesc care era treaba. nu intentionez sa revad filmul pentru asta.
    reamon e o trupa celebra? eu nu stiu, eu mai mult cu stones, beatles, led zeppelin, ten years after (mare concert misto o sa ratezi maine seara! suckerrrrrr!!!)
    pensiunea moshului, pubul moshului, tot la moshi tragi! gerontofilie sau nostalgii fanclubiste?

    RăspundețiȘtergere
  2. uite aici : http://www.youtube.com/watch?v=rOx9uQ4cuJk
    IKEA a creat numeroase obsesii. Din pacate Romania este o tara foarte saraca, iar compatriotii nostri sunt obsedati mai degraba de hot dogul de 1 leu de acolo, decat de mobila, ca personajul cartii pe care ti-o recomand cu mare caldura.
    Gusturile tale muzicale sunt prea comerciale. Multumita Amaliei Craciun am ascultat nume mai putin cunoscute precum The Young Rascals sau The Pentangle.
    Cine nu are batrani, sa-si cumpere.

    RăspundețiȘtergere
  3. Te rog frumos, sa ma pui si pe mine la numar, chiar daca nu scriu comentariu la fiecare subiect, de citit citesc. Multumim de sfaturi, dar pentru mine, chiar e foarte scump, la cativa zeci de km de casa sa platesc asa mult pentru o noapte, dar pentru masa, e bine, chiar foarte bine.

    RăspundețiȘtergere