miercuri, 27 noiembrie 2013

A change is gonna come

Când am împlinit 33 de ani m-a sunat Eufrosin Potecă şi mi-a spus că la această vârstă a murit Iisus Hristos şi trebuie să fiu foarte atent. Pe Sam Cooke nu l-a sunat nimeni să-l avertizeze la 33 de ani, aşa că la această vârstă a murit. Împuşcat într-un motel din Los Angeles, California. Un cântăreţ pe care îl apreciez foarte mult, autor al celebrului hit Wonderful World. O voce extrem de plăcută. Totuşi melodia mea preferată de la Sam este A change is gonna come. Piesa mi se pare puternică, sentimentală, dramatică. Orchestra din spate îl scoate şi mai mult în evidenţă pe interpret. Recent am descoperit un cover al piesei care cel puţin o egalează. Coverul lui Otis Redding. Otis oferă mai multă putere piesei, mai mult dramatism, iar partea instrumentală o întrece pe cea a piesei interpretate de Sam. Otis Redding a murit la 26 de ani în accident aviatic.

5 comentarii:

  1. prin clasa a unspea-a doispea, cateva dintre caietele mele aveau mottouri. unul dintre ele era din sam cooke. cred ca cel de biologie (dupa cum iti dai seama, puteau fi multe altele):
    don't know much biology

    caietul de istorie avea un citat din queen. queen, cei alaturi de care am inceput aceasta zi, cu primul lor album. mottoul era din ceva mai nou: 'hammer to fall':
    history won't care at all

    altele nu imi mai amintesc acum.


    RăspundețiȘtergere
  2. mie la 33 de ani nu mi s-a intamplat nica deosebit. inseamna asta ceva ori ba?:D

    RăspundețiȘtergere
  3. dar știi că îl cântă și greta van fleet, don't you?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Stiu de formatia asta, insa de aceasta piesa nu stiam. Foarte bun cover.

      Ștergere