joi, 14 noiembrie 2013

Bideul

În anul 1985 mă aflam împreună cu părinţii în vizită la o rudă bogată. Ne pusese pe masă salam de Sibiu, caşcaval, muşchi ţigănesc, icre, bunătăţi pe care nu le mâncam în fiecare zi. Deşi eram doar un copil am mâncat foarte mult şi cu poftă. De asemenea mi-a fost servit Pepsi Cola de care mai băusem de două sau trei ori în viaţă. Am băut mult Pepsi Cola şi am avut nevoie să mă duc la WC să fac pipi. Gazda mi-a arătat unde este toaleta. În acea încăpere am văzut un obiect ciudat, ceva între un vas de WC şi o chiuvetă. Nu am ştiut ce este. M-am întors în sufragerie unde masa era în toi şi i-am făcut subtil un semn tatei. L-am rugat să vină cu mine până la baie. I-am arătat obiectul ciudat.
- Ce este?, l-am întrebat.
- E un bideu, mi-a răspuns el.
- Şi la ce foloseşte?
- Păi în bideu se spală cucoanele la păsărică.
Exact acestea au fost vorbele lui taică'miu. Mi le amintesc şi acum după aproape 30 de ani. Însă de atunci nu am mai văzut în nicio casă bideu. Ca să ai bideu trebuie să fii foarte bogat, dar şi să ai o cultură destul de vastă. Cred că bideu au doar profesorii universitari, doctorii, politicienii de rang înalt, artiştii.

11 comentarii:

  1. corect! doctorii. eu am.
    ia uite: http://www.dedeman.ro/ro/sanitare/obiecte-si-instalatii-sanitare/obiecte-sanitare-ceramice/vase-wc-bideuri-urinale-ceramice/bideuri-500/basic-alb-bideu-4309.html
    http://www.dedeman.ro/ro/sanitare/baterii/baterii-pentru-bideu/baterie-serie-35-bideu-f202.html
    plus montajul, intr-adevar trebuie sa fii extrem de bogat ca sa iti poti permite.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. simt o usoara urma de ironie din partea ta. intr-adevar, un bideu poate nu costa mult, insa trebuie sa ai o baie mare pentru a-l monta. omul de rand are un apartament mic cu baie mica unde abia incap o chiuveta, cada, vasul de WC. multi au masina de spalat in bucatarie pentru ca nu le incape in baie. unde sa-si mai puna ei si bideu? trebuie sa fii bogat ca sa ai bideu, sa ai o baie mare, ceea ce tu, iubite ionescu, se pare ca ai. poate va veni si la tine in casa un copil care iti va cere voie la toaleta dupa ce-l vei servi cu Pepsi Cola, si acolo se va minuna de bideu.

      Ștergere
    2. am si baie mare, am si 2 bai extrem de mici. una e in capitala si pentru a introduce-ntr-ansa 1 bideu am pus o cada d-aia vag triunghiulara. merge si cabina de dus, faci inca si mai mult spatiu in acest fel. evident, masina de spalat e in bucatarie, si ea una foarte mica.
      cealalata baie foarte mica nu are nici cada, nici cabina de dus. e cam inghesuita asa, cu bideu. e bine in general.

      Ștergere
  2. "Ca să ai bideu trebuie să fii foarte bogat, dar şi să ai o cultură destul de vastă."

    Dacă intenționezi să îți alcătuiești cândva o culegere de citate din tine însuți, trebuie neapărat să-l pui și pe acesta.

    RăspundețiȘtergere
  3. nici un veceu fara bideu.

    RăspundețiȘtergere
  4. de cateva luni eu m-am obisnuit si ma spal dimineata dupa ce fac caca.Acum mi se pare inacceptabil sa mai stau nespalat la curicel, m-as simti murdar.La serviciu cand am nevoie imi vine sa ma abtin tocmai pt. ca nu ma pot spala.Si nu am nici bani nici bideu, ma spal in cada. Fetele astea cu tanga mi se par mizerabile, daca le apuca la serviciu si n-au bideu ? oricat de bine s-ar sterge, atza de la chilot se va murdari intre cibu.
    Asa ca , bogati sau nu , nu mai umblati cu cururile nespalate.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Indiferent ca ai bideu sau nu, tanga sau boxeri, mama mea m-a invatat un lucru f important, niciodată sa nu-ti miroasă partea aceea, fata sau spate, dupa ce folosesti toaleta musai macar cu o cana cu apa si săpun stai pe toaleta si te speli,egal ca ai wc in curte sau in casa. oricat de sărac ai fi, curățenia nu are scuze, e transpirație,urină. Etc plus ca mai pui si caldura si e orbil. Legat de ce ai zis tu cu tanga, mi s.a întâmplat să trebuiască sa sa-mi spăl hainele într-o vreme cu sora prietenului meu, femeie in toata regula de 34 de ani, foarte fitoasa, cu bani,aranjata, parfumată, dar.... Când sa bag hainele la spălat ii vad chiloteii tanga care erau albi de danteluță plini de kk, m.a luat o scarba si de atunci nu mi.am mai spălat hainele cu nimeni.

      Ștergere
    2. Michaela P,ai mare dreptate in ce spui.Eu eram la majoratul lui Dan de la 12C si dupa ce ne-am ametit cu bautura un pic eu cu Alin de la noi din clasa am vrut sa o futem pe vara-sa lui Dan.Ne-am dus cu ea intr-o camera si am inceput eu i-am scos pantalonii si i-am dat chilotii jos si am vrut sa o iau pe la spate in doggy style.Frate i-am desfacut bucile si mirosea a veceu public.M-a luat o greata si n-am mai putut sa fac nimic.Dar Alin a futut-o si a zis si la toti a doua zi la scoala ca sunt impotent si nu stiu sa ma fut si au ras toti si cu curu de mine.Dar nu a fost vina mea....fetele chiar trebuie sa se spele...e oribil sa-ti miroasa organele ca o ghena de gunoi.

      Ștergere
    3. Tu parles sur le nez, Jeane. Eu tin minte ca a fost cumva invers, am vrut sa-ti sug cariciul si am renuntat la idee cind am vazut cit de nespalat putea sa fie.

      Ștergere
  5. Pepsi Cola a fost înregistrată ca marcă comercială pe 16 iunie 1903.
    În România, Pepsi a fost prima dată introdusă în 1966 și continuă să aibă o vizibilitate a brandului extrem de puternică (“Când spui Pepsi, toată lumea înțelege despre ce vorbești”), relevanta (“Orice ai face, bea Pepsi”) și stimata (“Pepsi își merită poziția de lider pe piață”).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. dupa atâția ani, cred că tot pepsi e băutura favorită. deși nici cocktailul hugo, braga, 'berea' cu ghimbir, compotul de curcuduși etc nu-s mult mai prejos.

      Ștergere