joi, 21 noiembrie 2013

Mostre

- Vă invit să gustaţi noua brânză de vaci, acum cu mult mai mult lapte, îmi spune o tânără înaltă şi semi drăguţă într-un hypermarket.
- Nu, mulţumesc! Ţin post, mă scuz eu.
Sunt foarte mulţi astfel de promoteri în ultima vreme. Îţi oferă diverse chestii ca să guşti. N-am luat niciodată de la ei. Mi-e silă de cum vor să îndoctrineze oamenii cu produsele lor şi mai silă îmi este de cei care gustă fără nicio intenţie de a cumpăra. Am văzut pensionari mâncând două-trei budinci de amidon produse de o celebră firmă argeşeană. Oameni care stăteau la coadă ca să primească o mostră de cafea în pahar de plastic. Persoane care se îndeasă cu bucăţele mici de salam puse pe scobitori. Îi tentează senzaţia de gratis, chiar dacă este ceva de domeniul micro-nano. Mănâncă ce li se dă pe gratis, iar apoi îşi văd de drum bucuroşi că au făcut o afacere importantă. La fel cred şi despre cei care se parfumează cu testere, fără intenţia de a cumpăra vreodată produsul.

4 comentarii:

  1. Laptele nu ar fi trebuit sa fie ingredientul de baza in producerea branzei? :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Ba da. Dar in zilele noastre nimic nu e cum trebuie. Branza feta nu stiu daca vede laptele :(

    RăspundețiȘtergere
  3. uite o carte interesanta care explica mecanismele care ne determina sa cumparam una sau alta

    http://www.citadinul.ro/2013/11/irational-mod-previzibil-dan-ariely/

    RăspundețiȘtergere
  4. eu iau de fiecare data chestiile oferite gratis, daca e ceva cu care nu m-am mai intalnit. gen fanta de mere...oribil. si asa stiu daca o sa ma gandesc sa cumpar. si, uneori, cand trebuie sa ma decid la o marca si nu stiu care, ma mai ajuta sa iau decizii. cam in 50% din cazurile in care iau ceva , ajung sa cumpar.

    RăspundețiȘtergere