joi, 30 ianuarie 2014

Săptămâna americană la Lidl

Ce cumpărăm de fapt? Un ambalaj. Aţi cumpăra o cutie de lapte făcută dintr-un carton oribil pe care scrie doar lapte? Nu. Nici eu. Ne dorim cutii de lapte cu văcuţe şi munţi. Mai cumpărăm şi brandul de asemenea. Eu dacă mâine încep să produc pantofi din piele şi le pun numele Nopţi şi Zile, iar la un preţ mai mare Adidas produce acelaşi tip de pantof dar dintr-un material inferior, păi toată lumea va cumpăra Adidas. În capitalism e important să păcăleşti cumpărătorul şi să-i vinzi un rahat frumos ambalat. Calitatea nu e aşa importantă, important e să-l faci pe om să creadă că produsul tău e de calitate.

Săptămâna americană la Lidl. Ambalaje frumoase care-ţi iau ochii. Statuia Libertăţii pe cutii. Un cadou pe care Franţa l-a făcut Statelor Unite. Pizza Hawaii. Însuşi numele este o importantă stratagemă de marketing. Produsul în sine nu are niciun gust. E doar o conservă ce nu are părţi comune cu pizza. Am mâncat juma-juma cu Bella, ciobănescul german. Chicken Fingers, adică degete de pui. Tacâmuri? Probabil. Ceva tocat şi omogenizat pus într-un aluat. Pe deasupra are şi un sos de mango, în speţă ceva amidon cu aromă chimică sau otravă pentru şobolani. Nevastă'mea face nişte degete d'astea de pui mult mai bune şi foloseşte doar piept de pui, nu creste de cocoş tocate. Bine. O să întrebaţi de ce cumpăr toate astea. De prost. D'aia le cumpăr.



9 comentarii:

  1. am marcat si eu 2 pitze hawaii, dar inca nu am gustat din ele. oricum, le mai imbunatatesc.

    RăspundețiȘtergere
  2. pe mine m-a deranjat blatul. sunt adeptul blatului clasic, italian. subtire. americanii prefera blat pufos.

    RăspundețiȘtergere
  3. Oribil. Nu te mai lecuiești.... Când o să mori o să îți aducă lumea în loc de flori și lumânări, pungi cu lidăl și pliante cu reclame..... să poftești etern.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pe 2014 nu am consumat Pepsi si nici alt fel de bautura carbogazoasa sau dulce. Nici bere sau vin. Doar doua pahare de palinca adevarata. Asa ca ma lecuiesc. Cand o sa mor vreau sa am fanfara, sau macar un trompetist care sa-mi cante asta http://www.youtube.com/watch?v=JIx5Uf9p0kU

      Ștergere
  4. Eu am luat unt de arahide (probabil cel mai sanatos produs de la saptamana americana) si binenteles ceva nesanatos (onion rings, mozarella sticks etc). Deci, nu esti singurul prost!

    RăspundețiȘtergere
  5. Pentru un om care citeste mult, e ciudata slabiciunea asta a ta pentru prostiile de la Lidl.
    Mai ales ca esti constient ca faci lucrurile astea, dar (se pare) ca in mijlocul magazinului ti se sterge brusc orice logica.

    RăspundețiȘtergere
  6. Pizza Hawaii nu îmi sună bine, nu știu de ce. Favorita mea este tot o pizza fără istorie, Carbonara. E destul de ok și îmi place și numele.

    RăspundețiȘtergere
  7. Eu am intrat special dupa "resturile" de la saptamana asiatica, dar m-a prostit si pe mine untul de arahide "crunchy" de la intrare... Era unt de arahide cu bucati de arahide nepisate in el. Daca n-avea 4kg cred ca dadeam cu el de podea dar mi-a fost de gresie.
    P.S. Fata de masa e de la Ikea?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Fata de masa e de asemenea de la Lidl. O fata de masa cu motive dedicate sarbatorilor de iarna. In cadrul saptamanilor tematice e de urmarit saptamana iberica cu bere Estrella Damm la 1 litru. Facuta special pentru Lidl Europa de Est. Dupa cum stii, spaniolii servesc aceasta bere la 0,25 sau 0,33. Ei pentru noi o fac la 1 litru. Sticla de sticla. Delicioasa. Am luat 20 sticle anu trecut.

      Ștergere