sâmbătă, 16 aprilie 2016

Piure de avocado

În copilărie tata mi-a spus că piureul de cartofi este o mâncare de cantină, iar la restaurant dacă vrei garnitură de cartofi poți comanda cartofi prăjiți sau cartofi natur. Iar apoi la petrecerile familiei organizate acasă, servindu-se la masă piure de cartofi, l-am întrebat de ce, că doar nu suntem cantină. Iar el a spus: "Păi cine stă să prăjească cartofi pentru atâția oameni?". Foarte adevărat.

În timpurile noastre este desuet să servești piure de cartofi. Dar am cumpărat de la Lidl o carte de bucate pe care am dat 20 de lei și am preparat un fel expus acolo. Piure de avocado. Am cumpărat două bucăți de avocado ecologic (țara de origine: Spania) de la magazinul mai sus amintit la prețul total de 12,99 lei. Se curăță avocado de coajă și se scoate sâmburele. Fructul ale o consistență moale, cleioasă și uleioasă. Îl punem într-un vas și stoarcem peste el 1/2 lămâie. Fierbem 7-8 cartofi tăiați cuburi în apă cu sare. Iar apoi când presăm cartofii pentru piure, încorporăm și avocado pe care îl pasăm acolo și mai punem desigur unt, lapte și sare după gust. La final punem și pătrunjel peste piureul astfel obținut. Un fel de mâncare foarte gustos, pentru clasa de mijloc. L-am servit ca garnitură la rib-eye steak-urile cumpărate tot de la Lidl (țara de orginine: Brazilia. 110 lei/kg). Plus un vin roșu sec le 3/4 din regiunea de nord a Spaniei si aia a fost.

2 comentarii:

  1. 1 avocado, 1 ou fiert moale le pisezi împreună, pui sare, piper, lămâie și mănânci ori cu pâine foarte foarte proaspătă, ori cu pâine prăjită. ;)

    Older.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nu imi place ou fiert moale deloc. ori fiert tare, ori omleta. nici ochiuri nu prea mananc.

      Ștergere