marți, 26 iulie 2016

Ospătar, mai adu vin!

La restaurant, o masă lângă noi. Un cuplu în jurul vârstei de 40-45. Comandă o sticlă de vin. Ospătarul extrem de politicos și dibaci o desface în fața lor, apoi toarnă puțin în paharul domnului, îndemnându-l să guste. Acesta dă paharul pe gât, apoi înclină afirmativ din cap. Da, vinul este bun, așa că ospătarul toarnă în paharul doamnei, apoi în paharul domnului, umplându-le regulamentar, adica cam 3/4 din volumul lor. Am văzut de mai multe ori această scenă la restaurante și întotdeauna bărbatul a indicat că vinul este bun. Mă întreb ce s-ar întâmpla dacă nu i-ar plăcea vinul și l-ar refuza. Cine ar plăti sticla respectivă? De ce nu se face la fel și la mâncare? Adică să-ți aducă chelnerul o pulpă de rață, să muști puțin din ea și apoi să te servească. Asta dacă îți place.

3 comentarii:

  1. Pe langa mine, intr-un gang sta scrisa aceasta zicala "Ospatar mai adu vin". Alaturi de "O meduz si un meduza, senator" si "Nicky si (nu mai stiu cine), noi baieti de cartier". Nu scrie pe nicaieri prin apropiere nimic de Malone. Se stie insa ca e un muist. SI nesimtit pe deasupra, legenda spune ca odata a aruncat cu cartile pe jos in avion sa le ridice stewardesa.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt abonat pe facebook la pagina oficiala Utah Jazz si chiar ieri m-au informat ca pe 24 iulie a fost ziua lui Malone. A implinit 53 de ani. Cred ca s-a mai cizelat putin la varsta asta si n-ar mai face asa o gluma.

      Ștergere
  2. daca ar refuza vinul, tot el l-ar plati. desigur ca se face asa si la mancare: daca nu iti place, o refuzi, dar o platesti.
    sunt unele restaurante unde vinul, daca nu iti place, nu esti pus sa il platesti. sticla o platesc insa indirect toti ceilalti consumatori, care vin si ei sa serveasca o pula de curcan cu gorgontzola, creveti cu orez, tigaie de carne cu ciuperci, muschi de purcel cu mirodan, pept de ratza cu afine sau alte alea. si la desert prajitura nopti si zile. si de baut bere efes.

    RăspundețiȘtergere