luni, 8 august 2016

Circul Americano Vargas

Aflându-ne în renumita stațiune Mamaia și fiind în imediata apropiere a circului ambulant, nu puteam să ratăm spectacolul. De mic copil mi-a plăcut circul și am fost de zeci de ori la Circul Globus în București, însă niciodată într-un circ ambulant. Am plătit 80 de lei pe două bilete de adulți, iar copiii au avut gratuitate. Până să intrăm în cortul circului am mai stat pe malul lacului Siutghiol și ne-am uitat cum apune soarele sau la un om care vâslea într-o barcă. Iar apoi am intrat și a început spectacolul. Numerele mi s-au părut mai slabe față de circul de stat, dar nici nu puteai etala numere grele gen trapez ori basculă într-o incintă așa mică. Au fost câteva acrobate la înălțime, dar fără un grad mare de risc, jonglerii, numere amuzante, dresură de animale și un clovn foarte simpatic, un băiat tânăr care făcea tot felul de giumbușlucuri interactive. La animale am văzut: șerpi (mare lucru nu făceau, însă impactul emoțional e mare când vezi pitoni), crocodil de 3 metri, cămilă, dromader, ponei și mai ales tigri. Pentru tigri au construit cei de la circ un țarc din garduri metalice înalte. Fiul meu cel mare mi-a spus după spectacol că el ar vrea să fie ăla care construiește gardul pentru tigri.

În pauză am făcut o poză cu cămila. 20 de lei. Am zis să-i mai ajut pe ăștia cu circul, că e o muncă destul de grea pe care nu o face oricine. Ani întregi de antrenamente, muncă alături de animale, trai în condiții grele. Păi ăștia dorm în rulote toată viața lor.

Una peste alta a fost un spectacol agreabil care ne-a făcut plăcere. În încheierea acestui articol vreau să vă spun un banc pe care mi l-a spus și mie un coleg de facultate din Piatra Neamț, în anul I:
La circ, dresură de crocodili. Vine dresorul alături de un crocodil imens și-l pune să deschidă botul larg, după care își dă chiloții jos și-și introduce penisul între fălcile crocodilului. Îi face semn, iar crocodilul închide botul. Stupoare în sală, toată lumea uimită. După o vreme dresorul îi dă un pumn în cap crocodilului, iar acesta își deschide botul. Omul cu penisul intact, toată lumea aplaudă. Dresorul acum se adresează publicului: "Cine dorește să încerce acest numar este poftit în arenă". Liniște peste tot, doar din ultimul rând ridică mâna o femeie: "Încerc eu, dar vă rog să nu mă loviți prea tare în cap.".

2 comentarii:

  1. Nu-i rau bancul.

    Dar de ce mergi mereu la Mamaia ?? :(

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu merg mereu la Mamaia. Am fost si la Vama Veche pe la inceputul verii. Dar cel mai des am fost la Neptun, care e si statiunea mea preferata. Doar ca pentru copii e mai lesne Mamaia. Hotel aproape de plaja, apa mica la mal.

      Ștergere