miercuri, 5 iulie 2017

Dumnezeu e Dumnezeu, nu e plutonier

Desfac o sticlă de vin grecesc. Are un gust plin și miliarde de arome. E pus în evidență mai bine de iuțeala mâncării. "Ești un fariseu, băăă! Bei doar ca să-ți alunece mâncarea mai bine pe gât. Ești un Iuda al băuturii.". După ce termin de mâncat mă retrag pe fotoliu și caut ceva muzică pe youtube, cu sticla și un pahar cu picior alături de mine. Dau peste tot albumul "Am să mă întorc bărbat". Are 75 de minute. Îmi propun să-l reascult integral. Beau vin și ascult Vama Veche, poate unul dintre cele mai bune albume din istoria muzicii noastre. Prin 2002 sau 2003 eram la masă la terasa La Ruine cu doi forumiști. Unul dintre ei manageria clubul care avea și terasa respectivă. Priveam toți trei la scena din fața noastră și beam bere. La vremea respectivă era la modă berea HopfenKonig, care avea și reclamă la televizor cu celebrul actor Florin Piersic. Pe scena din fața noastră cântă formația Parlament. În jurul nostru la alte mese, oameni tineri priveau și ei concertul, beau bere, mâncau mici și comentau gălăgios. La un moment dat unul dintre forumiști îi face semn unui om care trecea pe acolo, să stea cu noi la masă. Omul vine și se așează. Constat că este Tudor Chirilă, de la Vama Veche. Se fac prezentările, apoi bea și Tudor Chirilă niște beri cu noi. Se simțea că era deja luat de băutură, dar vorbea plăcut. Nu mai știu ce am discutat, probabil nimicuri. Mai târziu în seara respectivă, după terminarea concertului Parlament, lumea de la terasă l-a observat pe Tudor Chirilă la masă la noi și unii l-au rugat să urce pe scenă să cânte și el ceva. Țin minte și acum că se împleticea puțin, dar s-a dus pe scenă, s-a scărpinat la pulă și a început să cânte niște cover-uri foarte mișto. Nu mai țin minte cine l-a acompaniat, dar a cântat extraordinar. Nu era programat să cânte, dar a fost peste Parlament. Privitorii au aplaudat la scenă deschisă.

N-am mai vorbit demult cu cei doi forumiști din acea seară, trupa Vama Veche s-a desfințat. Eu continui să beau vinul grecesc și să ascult albumul despre armată. Într-un final muzica se termină, iar băutura mă trimite în lumea lui Hypnos.

6 comentarii:

  1. Cred ca era mai simpatic Chirila pe vremea aia.
    Acum se crede guru, filosof universal, scoate carti in care ne invata 'cum e cu viata', are aparitii jenante la TV.
    Cu tine as sta la o bere pe terasa, cu el nu.

    RăspundețiȘtergere
  2. da, un album despre armata facut de un ins care nu are vreo experienta in acest sens. give me a break!
    ce versuri penibile:
    Bacu l-am luat usor,
    Am copiat la mate si la sport.


    ce forumist era manager?
    [...]
    Libertate frate, poate facultate, si viata de noapte.

    RăspundețiȘtergere
  3. multi forumisti manageri am cunoscut.

    RăspundețiȘtergere
  4. Doua glume (scurte, de vara, fara profunzime):

    Forumisti manageri erau Titina, Wild Rose, Jasmine.
    Manegeriau foarte bine banii primiti de la parinti

    Parlament aveau o singura piesa: aia cu meduza buza-n buza.
    Concertul lor a fost foarte scurt, nu ?

    RăspundețiȘtergere
  5. am duar optișpe ani
    sunt timid, jegos și nu am bani
    .......
    visele mele
    se împlinesc
    vă dau la toți și vă și julesc
    mănânc iubire
    mestec iubire
    vă dau la toți și vă și julesc
    am mașina mea
    cu 3000 de zloți
    și orice-aș face
    SUNT FERICIT!



    mulțumesc că mi-ai amintit de acest cîntec duios, cu un clip filmat pare-mi-se pe acoperișul unui bloc de pe la piața senatului

    RăspundețiȘtergere