joi, 28 martie 2013

Generații

Doi copii jucau fotbal cu un pet de 0,5 pe trotuarul din fața unui Mega Image. Unul dintre ei șutează cu foc în sticlă, apoi urlă: "Gooool Chipciu !". Așa mă enervează mesajele alea care circulă pe net că numai generația noastră se distra, juca fotbal și elasticul în fața blocului, iar copiii din ziua de azi nu știu să se distreze. Eram noi grozavi că stăteam printre gunoaie și șobolani, visând să ne luam computer, curgându-ne balele la revistele nemțești aduse de cine știe cine de pe afară. Iar acum că am prins computerul și internetul după 30 de ani stăm și dăm mass mailuri că am fost o generație unică, grozavă. Am fost o pulă, aia am fost. Nici mai buni, nici mai răi față de generația copiilor din ziua de azi. Și în prezent copiii se joacă pe străzi, merg cu bicicleta, înoată, skiază. Nu neapărat toți se droghează și se fut de la 12 ani. Asta e doar impresia noastră de bătrâni în devenire. Poate e doar o generație cu mai multe posibilități. Eu aveam un tricou cu Butragueno făcut de mine cu acuarele. Dacă eram copil în ziua de azi cu siguranță mă rugam de parinți și mi-ar fi cumpărat un tricou original cu Santi Cazorla.

5 comentarii:

  1. se schimba lucrurile repede de-acuma. ce era hot acu 5 ani, acu e deja lame.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am descoperit blogul tau azi, cautand recenzii pt niste carti!
      E placut cum scrii, dar totusi de ce asa des cuvantul ala p...? De ce simti nevoia sa il asterni pe taste? te elibereaza? iti da impresia ca exprima cel mai bine in sens negativ ideea ta din momentul ala? sau "iti vine pur si simplu" si scrii dintr-o suflare! Sa nu imi spui ca da valoare textului :D.

      De ex: "Am fost o pula, aia ma fost" puteai sa spui
      "Am fost la fel!"

      P.S.
      Raspund ca Anonim fiindca e cea mai rapida optiune,altfel, numele meu e Nina. Sper sa imi raspunzi:) Chiar as vrea sa stiu ce simte un om cand isi presara discursul cu "picanterii"

      Ștergere
    2. Buna Nina!

      Ce carti cautai?

      Scriu asa des cuvantul "pula" pentru ca da o nuanta pitoreasca textului meu. Probabil daca vorbeam cu cineva fata in fata l-as fi folosit la fel de des, asa ca nu mi-e rusine sa-l scriu.

      Ștergere
  2. mda...intre timp m-am documentat, scrii multe "cuvinte"!

    Au fost 2 zile pline de -noptisizile- unele mi-au placut altele m-au socat. Nu te cunosc, si, de aceea, cred ca unele intamplari nu sunt 100% reale doar iti exersezi imaginatia. E o parere, nu trebuie sa te superi.
    Ma gandeam de ce scriu oamenii pe bloguri! si am intrat si eu in joc. Unele sunt folositoare, altele pierdere de timp!
    Mi-a placut ca ai incercat(constient?) sa scoti locuri din anonimat(Babadag,Ciulnita..etc!) sau sa le popularizezi(cantonul Shiel a devenit, deja, obiectiv pt mine)!
    Sa revenim la recenzie! cautam "Maine" era intr-o lista mai lunga. Am sters-o! dar am adaugat altele din lista ta.

    Multumesc,
    Nina

    RăspundețiȘtergere