miercuri, 23 octombrie 2013

Daniel Valentin Anton

În 2007, în prima mea zi la corporaţie mi-a fost introdus un băiat cu ochelari care pe atunci cântărea în jur de 80 kg. Dany. El urma să-mi facă trainingul necesar, obligaţie de care s-a achitat exemplar, reuşind să îmbine munca serioasă cu tot felul de glume sau poveşti interesante. Am reuşit să-l cunosc destul de bine şi să fim destul de apropiaţi în cei şase ani şi două zile pe care i-am petrecut eu la corporaţie. Într-un final, sătul de mizeria capitalistă, a părăsit şi el firma. Astăzi şi-a deschis blog şi vreau să-l promovez un pic. Acesta este blogul său: http://daddydanny80.blogspot.ro/

E un om foarte vorbăreţ şi îi place să-şi dea cu părerea în absolut orice domeniu. E foarte băgăcios când vine vorba să-şi dea cu părerea. De pildă o colegă de-a noastră îi povestea altei colege că mai merge când şi când la biserică. Ei bine, Dany s-a băgat în vorbă şi a început să-i vorbească respectivei colege despre Marea Schismă şi despre faptul că biserica e o prostie. Biata colegă, fată de la ţară de altfel, l-a privit cu nişte ochi miraţi şi nu a mai spus nimic.

Omul citeşte. Nu cărţi de-ale mele sau de-ale lui Ionescu, ci Rodica Ojog Braşoveanu ori cărţi din seria vampirilor. Cumva la acest capitol putem spune că a rămas în anii adolescenţei.

Excelează în domeniul gastronomic. Păi la corporaţie, noi oameni umili, serveam câte o farfurie cu macaroane ori o bucată de piept de pui rămasă de la cina de seara trecută. Dany al nostru, plin de satisfacţie şi superioritate, îşi scotea caserolele din frigider şi înşira pe masă vită cu sos de hrean, plachie de crap ori mâncăruri chinezeşti gătite în cel mai pur stil Sichuan. Dădea tuturor explicaţii despre cum a gătit el urmărind emisiunile lui Gordon Ramsey, iar uneori, în momentele de bunăvoinţă, ne dădea să şi gustăm.

Se pricepe la fotbal şi ştie tot atâţia jucători din vechime câţi cunosc şi eu. Păi aveam gluma noastră: "Ce meci avem diseară? Goanţă joacă?". Mare fotbalist era şi Goanţă. Am avut ocazia să stau împreună cu Dany în peluză la un meci al Stelei. Steaua - Unirea Urziceni 1-0, gol marcat de Habib Habibou. Ştie să joace şi fotbal, nu doar să-l privească. A jucat în echipa corporaţiei noastre la diverse competiţii. Un fundaş foarte dârz, care se daruieşte pe teren.

Urmăreşte vreo 5-6 seriale concomitent. El mi-a recomandat Dexter şi Californication. Cu toate astea nu apreciază un film mai vechi de 1990.

Are un hanorac Springfield cu dungi. Nu ştiu dacă-l mai încape. Are o nevastă simpatică şi un băiat la fel.

În 2007 am fost la mare în team bulding cu maşina lui de atunci, un Opel Corsa mic, cu două uşi. Am băut bere si am glumit pe drum. Cititorii blogului Nopti si Zile cunosc povestea numită Team bulding, care totuşi nu are legatură cu Dany.

Într-un an de Crăciun, a căzut cu mine la cadourile corporatiste. Mi-a cumpărat o maşină americană de colecţie şi dulciuri comuniste.

Sunt multe de spus despre Daniel, dar mai bine să-i citim blogul. Iată, în loc să mă uit la Real-Juventus, am stat să scriu aceste rânduri. În timp ce am scris am ascultat câteva piese de pe albumul Exile On Main St. Din 1972.

11 comentarii:

  1. Multumesc, maestre! O caracterizare foarte aproape de adevar. Oricum nu ma voi ridica niciodata la nivelul tau literar. Acum citesc o alta carte de consum John Grisham - Si vremea e ca sa ucizi.

    RăspundețiȘtergere
  2. o fi cartea dupa care s-a turnat a time to kill. cu samuel l jackson, matheew mcconaughy, kiefer sutherland, kevin spacey, sandra bullock (sau era marisa tomei?). daca e pe asa, pesemne coperta cartii e cu 1 scena din film.

    exile on main st trebuia sa se termine cu shine a light. era un final perfect. au mai bagat o piesa, care nu suna deloc a piesa de final: soul survivor. incerc sa imi amintesc ce album celebru imi mai da senzatia ca are o piesa in plus, dar nu mai stiu. in general, exile e privit ca cel mai bun album stones. eu cred ca au alte cateva mai bune decat asta.

    RăspundețiȘtergere
  3. Am vazut filmul la care faci referire. Se aseamana pe alocuri cu "Sa ucizi o pasare cantatoare". Exile on Main St contine si un cover dupa legendarul Slim Harpo. Melodia Shake your hips.

    Symphaty for the devil de pe albumul Beggars Banquet este folosita de Haruki Murakami la walk-man atunci cand alearga. Spune el ca ritmul ala de baking vocals il indeamna sa alerge foarte bine. Nu mai stiu daca ai citit Autoportretul scriitorului ca alergator de cursa lunga. Daca ai citit, poate e utila aceasta informatie pentru Andreea Toma, care nu apreciaza deloc literatura japoneaza.

    RăspundețiȘtergere
  4. nu am citit, dar recent am aflat ca another one bites the dust al lui queen era folosit la invatarea masajului cardiac. toba bate cu osutasiceva pe minut, tocmai ritmul in care trebuie sa faci compresiile. numa sa nu te fure bassul, ca ala pe langa ca e mai rar, e si neregulat. tum, tum, tum, ta-na-na-na-na-na.


    am verifix. e sandra, nu marisa. si am uitat de tata lu kiefer si de chris cooper.

    RăspundețiȘtergere
  5. da, celalalt album este led zeppelin: physical graffiti. black country woman era foarte buna pentru incheiere, dar este urmata de sick again. ia sa asculti cateva piese din albumul asta in loc sa te uiti la fiorentina cu astra. sau la tiraspol cu tottenham.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt de aceeași părere. Sick Again e o piesă in plus. Probabil că mai aveau nevoie de ceva pentru a umple a 4-a față a dublu albumului. Păcat!

      Ștergere
  6. Da, este un film bun pe care l-am vazut la vremea respectiva pe HBO (binenteles cu decodor cumparat din piata), iar acum citesc cartea in varianta ebook luata de pe net. Ce spune asta despre mine ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asta spune despre tine ca esti genul de om care calatoreste in RATB cu bilet de control asupra lui, taxand doar daca vede controlorii.

      Ștergere
  7. spune ca ai devenit un cetatean mai responsabil,mai corect.

    RăspundețiȘtergere
  8. nu-l vad bine pe acest blogger daca scrie asa de rar. macar primii 0.5-1 ani ar trebui sa scrie zilnic 2-3 postari.

    RăspundețiȘtergere