duminică, 1 februarie 2015

ce am citit în ianuarie

de Ionescu
 
nici nu răsărise soarele pentru prima data în acest an, că eu eram deja la corporaţie. şi tot la corporaţie m-a găsit şi ultima zi a acestei luni, drept e că nu chiar până la apus.
ce am citit în ianuarie. mai exact, ce cărţi am terminat de citit in ianuarie.
laur, de eugen vodolazkin. am mai spus asta. e o carte foarte densă şi care atinge multe probleme complicate. în timpul lecturii mai scapi un 'Doamne ajută!'
anaBASis de bogdan alexandru stănescu. am mai zis şi asta. e poezie, nu ştiţi voi. 'zile ploioase pe stoian militaru. cracii babei.' foarte frumos. să nu va inducă în eroare titlul. nu e anaBĂSis.
ura! de cornel george popa. cu cgp m-am întâlnit prima dată într-un volum de proză scurtă, acu vreo 20 de ani. ura e un fel de roman, despre cum şi-au petrecut vacanţa de vară nişte copchii din iaşi, prin anii 80 (poate 70, sunt nişte nepotriviri de date, dar or fi calculate). mai curand sunt câteva povestiri decât o intrigă de roman. plus poezii, la final. poate de fapt pe astea a vrut să le publice şi tot romanul e doar un vehicul spre a înşela vigilenţa editorilor. o lectura foarte uşoară&placută. în timpul lecturii mai scapi un 'uăi, ce-aş fute-o pe asta!'. 
în fine, pornografie de witold gombrowicz. nouă ne place cum scrie, are un stil inconfundabil. dificil de urmărit, poate. nu e cu prostii. e cu nebuni, cu crime, cu comploturi. ce frumos începe! cam aşa: 'am sa va povestesc o altă aventura, una dintre cele mai dezastruoase.'
cam asta am citit eu în ianuarie. mai am o carte aproape gata. o carte mare. dar despre asta, peste 4 săctămâni, sper.

6 comentarii:

  1. in ritmul asta nu ajunge la 100 de carti pe an

    RăspundețiȘtergere
  2. Am citit o carte in ianuarie. Crezi ca ajung la 12 pe an?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nu. vara o sa te iei cu plaja. in decembrie cine mai sta sa citeasca?

      Ștergere
    2. La taiatul porcului, la noi in familie este o traditie ca fiecare sa vina cu o carte sa citeasca in jurul bietului animal mort (anul trecut am citit Muzicuta cu schimbator de Nicuta Tanase la lumina arzatorului cu care parleau porcul. Si am plans mult. Se toca ceapa la 50 de centimetri de mine). Deci in decembrie avem activitate literara maxima!

      Ștergere
  3. ion brustur-caporalul11 februarie 2015 la 08:59

    nicuta asta era dat in pixda ma-sii. cartea aia cu silviu ceteras e meserie de meserie. nu mai stiu daca se numea rapirea ucenicului nevrajitor. cred ca ii zicea altfel- ceva gen telefonul de la ora nu stiu cat. marfa! e vorba despre copiii institutionalizati. un subiect care nu era deloc tabu, atata vreme cat era prezentat dintr-un anumit punct de vedere. adica nu se povestea despre conditiile mizere din orfelinate, ci se punea accentul pe valorile familiei.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. http://www.lucrurigratis.ro/_content/images/LG/Products/Images/Large/30851.jpg

      Ștergere