vineri, 21 august 2015

True Detective, sezonul 2

Dacă încă nu aţi terminat de vizionat sezonul 2, nu citiţi acest text. Nu prea mi-a plăcut al doilea sezon şi vreau să spun aici câteva păreri. Încă de la primul episod acţiunea mi s-a părut teribil de complicată şi încurcată, prea multe comploturi la nivel înalt, la un moment dat aveam senzaţia că am ratat un episod. Nu s-a mai pus accent pe misticismul din primul sezon, acum am fost cu toţii părtaşi la jocuri politice şi corupţie, mafie, bani. Sigur, producătorii serialului au dorit să tragă un semnal de alarmă şi să atenţioneze publicul cu privire la lumea în care trăim, adică noi suntem nişte gândaci nenorociţi, iar un grup mic de oameni ne conduc. Bani, putere, corupţie, moarte, binele nu învinge niciodată. Bine, e ok povestea, dar doream ceva în genul Twin Peaks, aşa cum a fost în sezonul 1.

Leonard Cohen e ok pe generic, dar nu poate bate superba piesă Far from any road, orice ar zice aşa zişi cunoscători ai muzicii. De fapt soundtrackul întregului sezon este slab. Am rămas doar cu piesa de pe generic şi cu o melodie foarte frumoasă, de când Velcoro se droghează şi bea de unul singur. Este vorba de: New York Dolls - Human Being. Din primul sezon am rămas cu o grămadă de piesa bune, din care amintesc:
- The Handsome Family-Far from any road
- John Lee Hooker-Unfriendly woman
- Kris Kristofferson-Casey's last ride
- The 13th Floor Elevators-Kingdom of Heaven
- Vashti Bunyan-Train Song (ce piesă senzuală!!!)

Am citit prin blogosferă că nu a plăcut Vince Vaughn, că el e actor de comedie şi nu s-a potrivit cu rolul. Mie mi-a plăcut foarte mult. Rol excelent făcut, e personajul meu preferat din sezon. Şi mi-a plăcut mult şi de nevastă'sa în film, foarte bine jucat. De fapt toate personajele au fost mişto, deşi nu chiar aşa de carismatice precum Rust şi Marty din sezonul 1.

Cel mai tare m-a deranjat finalul. De ce au murit trei din personajele principale? Nu avem destule drame şi decese în viaţa reală? Foarte prost final. Mă piş pe scenarişti. Păi cum ar fi fost Shawshank Redemption dacă Red ar fi fost prins la graniţă şi nu se mai vedea niciodată cu Andy? Sau dacă pe Andy îl aştepta un gardian la ieşirea conductei cu căcat şi-i trăgea un glonţ în cap? Eu finalul de la sezonul 2 îl făceam cu Frank şi Jordan Seymour, îmbrăcaţi în alb cum şi-au promis, întâlnindu-se în parcul ăla din Venezuela. Şi Velcoro desigur că trebuia să scape şi să-i împuşte pe nenorociţii ăia. Oricum moartea lui e trasă de păr. S-a aruncat pur şi simplu în gloanţele ălora, putea lejer să fugă. Final de căcat!

Acum să nu se înţeleagă că nu mi-a plăcut sezonul. Dar e de nota 7, iar primul de 9. Să vedem ce mai fac ăştia pentru sezonul 3. Sper să ne surprindă cu ceva bun de tot, iar până atunci abia aştept sezonul 2 din Fargo.

ps: da, am uitat de Nick Cave. Frumoasă piesa de la finalul episodului 1.

7 comentarii:

  1. nu stiu ce se intampla cu comentariile mele. e al doilea care nu e aprobat in decurs de cateva zile. de fapt nu cred ca nu e aprobat, probabil ca il inghite blogger.com si il mai vede nimeni.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. asta e primul comentariu pe care l-ai dat la acest subiect. cine stie ce computer ai?

      Ștergere
  2. folosesc mai multe computere. pesemne blogger mai pierde comentariile. ziceam eu de un cantec pe care l-am recunoscut in true detective, dar care voua, tinerilor, nu va place. blind faith- can't find my way home. si mai lasasem un comentariu mai demult, cred ca era apropo de fotbalisti si scriitori. probabil il comparam pe murakami cu chipciu. tu cum pronunti- chip-ci-u sau chip-ciu. eu fie nu pronunt deloc, fie varianta a doua.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. imi place piesa, dar nu imi mai aduc aminte momentul din serial. nu cred ca pierde blogger comentarile. de fapt nu ai comentat nimic si zici asa ca pierde comentarile ca sa-mi inchipui eu ca au comentat multi oameni la mine pe blog si probabill s-au pierdut, cand de fapt nu a comentat nimeni.
      chip-ci-u, desigur.

      Ștergere
    2. se cântă doar câteva secunde, dar eu cunosc prea bine acest album. singurul al trupei. desigur, clapton si winwood au concertat la bucureș in 2010, în chiar ziua în care începea cupa mondială la futbol. o noapte extrem de caldă a fost aia.

      Ștergere
    3. Bine macar ca asta nu s-a pierdut si ca am dat peste el, fie si cu intarziere. Nu numai pentru can't find my way home, care le place si tinerilor (chiar daca unora le place si in varianta swans, sper ca nu e prea grav). Dar mai ales pentru "chip-ciu". Sunt absolut sigur ca nimeni dintre cunoscutii lui nu i-a zis nici lui, nici vreunui alt membru al familiei vreodata chip-ci-u pana la vreo 19 ani, cand a ajuns sa fie comentat la tv de imbecilii aia. Acum cred ca si tac'su se prezinta chip-ci-u, saracu'. Ca doar asa a auzit la televizor.

      Ștergere
  3. https://www.youtube.com/watch?v=HP-0H9hAw0I

    RăspundețiȘtergere