marți, 10 septembrie 2024

Ce mâncăm în seara asta? (2)

M-a ambiționat răspunsul fiului meu cel mare la întrebarea: "Cine gătește mai bine? Eu sau mumă'ta?", acesta spunând: "Mami. Ea gătește mai variat!". Fiul meu cel mic nu a zis nimic, dar am simțit că-i ține isonul. "Bine!", mi-am zis, "Lasă că vă arăt eu vouă!". O săptămână întreagă, când copiii mă asaltau cu clasica întrebare: "Ce mâncăm în seara asta?", le răspundeam: "Mergeți la mă-ta, că vă gătește ea variat!". Dar în timpul ăsta nu am stat degeaba, am căutat o nouă rețetă de paste și am adaptat-o pentru a-i impresiona pe copii. Dar și pentru plăcerea mea, desigur.

Paste cu sos de gorgonzola și cârnați. Cârnați proaspeți în maț. Am observat că unii bucătari scot carnea din maț și o pun la paste, dar eu nu am făcut asta. Dacă cineva s-a chinuit să bage carnea în maț, de ce să o scot eu? Nu pot găti dacă nu îmi torn un pahar de băutură și nu dau drumul la muzică. Am ales să beau un shot (chupito, cum zic spaniolii) de tequila, iar inteligența artificială a ales o melodie cu Nina Simone. I Wish I Knew How It Would Feel to Be Free. Vă place Nina Simone? Mie foarte mult, dar am auzit că era nebună. Bătea copiii vecinilor, într-un copil chiar a tras cu un pistol cu aer comprimat. Tequila pe care o beau se numește Casamigos și a fost inițial deținută de celebrul actor George Clooney. O tequila foarte bună, aromată. Merge cu muzica, mă apuc de gătit numaidecât.

Prăjesc cârnații la o tigaie cu capac, după care îi tai feliuțe de 1 cm. Prepar un sos din două cutii de smântână de gătit 20% peste care pun 200 grame de gorgonzola picantă și las la foc până se omogenizează. Fierb 500 grame de tagliatelle, peste care rad 200 grame de cheddar britanic, apoi torn sosul de gorgonzola, iar la final pun feliuțele de cârnat. Piper și oregano după gust. La boxa portabilă din bucătărie, inteligența artificială a pus All Things Must Pass, o excelentă piesă a lui George Harrison, care cu siguranță nu bătea copiii.

Pun pastele cu cârnați și sos gorgonzola în farfurii și-i invit la masă pe copii și pe nevastă. Nevasta pretinde că nu îi este foame, dar cu siguranță va mânca mai târziu pe ascuns, acum doar nu vrea să recunoască supremația mea în bucătărie. Copiii sunt absolut încântați de noile paste. Chiar au ieșit foarte bune. După ce termin mai bag un shot de tequila, pentru a arde grăsimile. 

Voi, ca părinți, ce ați fi făcut dacă ar fi venit copilul vostru acasă și v-ar spune că a fost bătut de Nina Simone?

fără puțin combustibil nu pornește treaba

cârnați proaspeți de porc în maț

produsul final



2 comentarii:

  1. Minunata lume a viitorului10 septembrie 2024 la 22:36

    Nina Simone nu mai trăiește.

    Dar Inteligența Artificială va produce în curând roboți !!
    Unii care seamănă cu Schwarzenegger (sau cu Iohannis) care să bată adulții.
    Unii care seamănă cu Nina Simone, care să bată copiii.

    RăspundețiȘtergere
  2. Să vezi filmul Nina din 2016. Un biopic slăbuț dar poți vedea ieșirile violente și alcoolismul personajului.

    George Harrison nu numai că nu bătea copiii dar a înființat un fond de ajutorare a copiilor din țările defavorizate împreună cu UNICEF.

    Așa că dacă Nina Simone îmi bătea copilul m-aș fi dus la George Harrison să-i cer bani pentru spitalizare.

    RăspundețiȘtergere