marți, 7 iunie 2011

Muie internaţională

După prânzul junk de care au parte toţi corporatiştii mediocri, stau pe o bancă în Orăşelul Copiilor pentru a-mi face siesta. Elevii clasei a VIII a au ieşit de la ore şi s-au oprit pentru o binemeritată distracţie. Vandalizează scrânciobul destinat celor mici, se dau în picioare pe leagăne, ori se lansează pe toboganul de beton, o reminiscenţă a vremurilor comuniste în care am fost şi eu copil. Sunt vreo şapte-opt cu totul, băieţi şi fete. Nu sunt copii săraci, fiind îmbrăcaţi cu gust şi cu haine de firmă. Au 14-15 ani şi fac parte din generaţia surf (surful de stradă, bineînţeles). La un moment dat încep să-şi strige unii altora :
- Muie franţuzească!
- Ha,ha. Ce prost eşti! Îţi dau muie japoneză!
O fată din vârful toboganului către un coleg de jos:
- Andrei! Andrei! Muie americană, băăăă!
Un băiat cu plete şi cu banderole negre de tenisman la ambele mâini le închide gura tuturor:
- Muie haitiană!
Se pare că este un băiat deştept. Nu mulţi dintre oamenii mari au auzit de Haiti.

Am fost foarte curios să aflu diferenţa dintre diferitele mui, însă am ezitat să-i întreb. Terminasem pauza de masă şi m-am întors la muia corporatistă.

5 comentarii:

  1. auzi, haiti imparte aceeasi insula cu republica dominicana, nu? ai citit la festa del chivo? asa ii zice, nu? de llosa. auzi, cand faci recenzia la iq84 sa bagi un amplu rezumat, ca pana apare traducerea o sa uit nu numai daca tengo a facut sex cu fukaeri, dar si daca aomame era fan italo disco dance. asta daca stii ce inseamna italo disco dance. si daca pustiul ala era tare, zicea ca le da muie sudsudaneza.

    RăspundețiȘtergere
  2. da, asa se pare. sunt colege de insula. nu am citit. Llosa e prea greu pentru mine. Singura citita a fost aia cu Palomino Molero si din pacate Humanitas nu au scos continuarea. As fi citit-o cu placere.
    auzi? de ce crezi ca japonezele au parul pubian asa mare?

    RăspundețiȘtergere
  3. llosa e greu? astea sunt glume oribilmoshesti.
    cu japonezele nu stiu, nu am vazut vreuna. dar am citit in marukami ca fukaeri era keala.

    RăspundețiȘtergere
  4. ce titlu. bine ca nu ti-am deschis blogul la locul de munca :p

    RăspundețiȘtergere
  5. nu e chiar asa rau titlul. dexonline zice ca : múie s.f. (reg. argotic) gură; (în expr.) a duce cu muia = a amăgi, a înșela, a duce cu vorba.

    RăspundețiȘtergere