luni, 17 septembrie 2012

Mâncare secuiască

Sunt oameni care strâmbă din nas când aud de ţinutul secuiesc, spunând că acolo se vorbeşte doar ungureşte, iar românii şi mai ales bucureştenii sunt goniţi. Bineînţeles că nu este aşa, aceste vorbe fiind doar maşinaţii ale clasei politice. Într-o zi ploioasă de primăvară am vizitat liniştitul orăşel Târgu Secuiesc. În centru am dat peste un local tradiţional, Restaurant Secuiesc. Un chelnăr de etnie maghiară care a vorbit foarte frumos în româneşte a făcut o scurtă prezentare a bucatelor, determinându-mă să aleg un gulaş cu cartofi şi un grătar secuiesc. Preparate de înaltă calitate, servite într-un mod foarte plăcut. Sunt foarte curios, oare în Occident sau în America, bucătăria românească este mai cunoscută decât cea ungurească?







Pe facebook, fanii blogului vor putea vedea câteva imagini din oraşul Târgu Secuiesc, judeţul Covasna. (search Nopti si zile blog).

4 comentarii:

  1. sigur ca nu e mai cunoscuta, gabriel!

    RăspundețiȘtergere
  2. pentru ca noi nu avem identitate culinara.

    RăspundețiȘtergere
  3. avem si noi ceva-ceva. mici, piţa, shawerma, d-astea. ciorbă rădăuţeană. îngheţată napok.

    RăspundețiȘtergere