miercuri, 22 mai 2013

Lidl

De Sfântul Ştefan, Ionescu îmi spunea: "Mă tem ca subapreciezi Lidlul." Puteţi vedea asta mergând la ziua respectivă pe acest blog. Da, a avut dreptate. Între timp am ajuns fan Lidl şi merg tot mai des la acest magazin, fie în Vălenii de Munte, Olteniţa, Bârlad, Ploieşti, Ruse sau Bucureşti. Lidl au o strategie uimitor de bună, venind în fiecare săptămână cu ceva nou. Te face să-ţi doreşti lucruri pe care în mod normal nu le-ai cumpăra dacă ar fi tot timpul la dispoziţie. De pildă în această săptămână au scos pijamale de vară foarte frumoase la 32 lei/bucata. Păi la ora 8 dimineaţa eram în faţa magazinului pentru a cumpăra o pijama. Am trecut şi seara şi nu mai erau, se terminaseră. Mai au chestia cu săptămânile tematice. Mexicană, germană, americană, franţuzească, asiatică. Pur şi simplu te fac să cheltuieşti milioane. Nu ştiu cum de fiecare dată las 200-300 lei la Lidl pentru nişte prostioare frumoase. Au gama DeLuxe cu produse culinare destul de interesante. Au în mare majoritate produse proprii destul de ok. Au şi multe bălării pentru pătura săracă a societăţii sau pentru pensionari. Până la urmă acest magazin e un amalgam, un magazin mai degrabă pentru brazilieni. Bogaţii pot cumpăra un vin franţuzesc la 65 lei, ori somon norvegian, dar şi săracii pot cumpăra o caserolă de mici şi o bere la pet cu gust de detergent.

Lansez o întrebare interactivă cititorilor de pe acest blog. Ce cumpăraţi de la Lidl? Pentru ce mergeţi acolo în mod special? Eu pentru chipsurile de mălai El Tequito, pentru caju, pentru salamul franţuzesc cu nuci, pentru îngheţata de nuci şi pentru orice altă îngheţată care are un raport bun preţ/calitate, pentru hârtie igienică, gel de mâini şi duş Cien, crenwursti vienezi, produsele pentru bebe Toujours. Şi bineînţeles pentru surprizele care se schimbă de la o săptămână la alta. Mi-am cumpărat chiar şi un ceas de mână de la Lidl. Imită Casio G-Shock.

21 de comentarii:

  1. Am si eu pijama dar e de iarna :). Eu merg la LIDL pentru produsele lactate, pentru dulciuri, pentru gama Deluxe si alte prostioare casnice. Mi-am cumparat aparat de facut gogosele, gratar electric si altele.
    Dupa parerea mea LIDL = China, copiaza orice, fara a respecta Origanalul, si nu este un magazin ieftin... contrar asteptarilor.

    RăspundețiȘtergere
  2. lamai si pere asa zis bio. hartie higienica 1.89 lei. cereale. aveau candva o oferta foarte buna de parmezan, dar nu mai gasesc acel produs. inghetata. am niste cizme de cauciuc de la lidl. cand ploua isi pune si omul cizmele lui de cauciuc si ne plimbam asa pe drumul nostru neasfaltat. pampers uneori. si multe haltele.

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu merg la Lidl.


    Deși ai spus că acolo se găsește Zubrovka.... Grea treabă. Poate trimit șarpele.

    RăspundețiȘtergere
  4. Dulciuri.
    Si odata pt un briceag cu maner de aluminiu. :D

    RăspundețiȘtergere
  5. gaby, citesc blogu tau in fiecare zi. trebuie sa-ti spun: un om de cultura ta ar trebui sa participe la cu virgil iantu.

    RăspundețiȘtergere
  6. Nu știu dacă teoretic poate să existe vreun lanț de supermarketuri pentru cei bogați. Aceștia nu sunt chiar atât de mulți. Nu am fost niciodată la Lidl. Pentru că nu am mașină merg în 80% din cazuri la cel mai apropiat magazin (Billa).

    Ți-am răspuns la ”întrebarea interactivă” :), sunt un cititor diferit de tine însuți.

    RăspundețiȘtergere
  7. ai luat ritter sport la 4 lei sapt asta? mai au si marci cautate la preturi mai mici. sosete bune cu cauciucuri pt toata famelia numai acolo gasesti. la fel si lenjerie din bbc moale pt copii mai ales si multe altele. preturile sunt foarte bune comparativ cu celelalte magazine. de ex, covorase pt trepte la 6 lei buc, in rest sunt min 25

    RăspundețiȘtergere
  8. da, am luat Ritter Sport alba cu alune intregi si orez (preferata mea de la ei) si Ritter Sport Biscuit. Am luat si pasta de dinti Colgate mare cu miere la 5 lei.

    Maine incepe saptamana copiiilor+saptamana engleza+saptamana XXL. O sa merg sa iau scutece Toujours (de la 40 lei la 30 lei) si gel de dus XXL Cien (ti-l recomand pe cel de lamaie) cu 7 lei/1 litru si sa vedem ce o fi interesant la saptamana engleza.

    RăspundețiȘtergere
  9. pai ce poa' sa fie interesant la sactamana engleza? cd-uri cu the smiths? mingi de futbol? fish'n'chips?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. am luat doua cutii de fasole la conserva. sa vedem ce o sa fie de capul lor. 2,22 lei o cutie.

      Ștergere
  10. eu ma spal cu sapun facut in casa, din uleiuri

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. cel mai bun e ala ca in fight club, facut din grasimea de pe fundurile femeilor.

      Ștergere
  11. "bere la pet cu gust de detergent" Dar exagerezi nu gluma,ai baut tu asa ceva de la Lidl ? (de stii cum are gustul). Daca da, atunci da si denumirea berii respective ca sa o incerc si eu ca sunt cel mai sarac dintre toti saracii din Romania (apropo ai spus ca doar saracii beau asa ceva ,chiar ai baut si tu ?) ,daca nu ai baut asa ceva, se poate spune ca ai scris o aberatie cu A mare adica scrii despre lucruri care nu le cunosti deci inexistente pentru tine.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. berea se numeste Perlenbacher. dar sa nu te astepti sa aibe gust de Ariel sau Tide, ci de detergent d'ala de pe vremea lui Ceausescu. Sigur ca am baut, fara doar si poate sunt sarac. Vin frantuzesc la 60 lei sticla nu mi-am permis sa cumpar, dar 2 lei pe o bere am dat fara o problema. Pacat. Am incalcat un vechi proverb romanesc: Suntem prea saraci pentru a ne cumpara lucruri ieftine.

      Ștergere
  12. Militaru Gabriela22 iunie 2013 la 11:46

    La Lidl merg in fiecare zi aproape. Si cumpart tot felul de produse. Apreciez mult mezelurile lor, branza...apreciez saptamana asiatica, in mod deosebit, si cea mexicana. Apreciez chipsurile si sucul Freeway... imi place :) pana si puiul tot de acolo il iau. E convenabil!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. puiul ca puiul, dar ceafa lor de porc e excelenta. iar cand a fost saptamana gratarelor, 10 lei pentru 600 grame de ceafa fara os...chiar e afacere.

      Ștergere
  13. TrăiescLidălRespirLidălMăcacLidăl10 noiembrie 2014 la 14:03

    Oare căcatul meu știe că iubesc hârtia igenică de la Lidăl? Altfel cum este posibil ca el să iasă așa moale fără să murdărească flocii normal de lungi din găozul meu gras. Mă șterg și doar o dâră subțire, maro arămiu rămâne pe hârtia albă fără model, precum o alunecare a pensulei pe pânza trasată de Toulouse Lautrec. Sau poate laptele Pilos (are pile la pastile) și covrigeii dulci-sărați contribuie la consistența lui? Toți fraierii visează la Paradis. Eu trăiesc în Paradisul Lidăl. Chiloți Livergy îmi mângâie coaiele. Vin scump îmi spală rinichii. Mezeluri ieftine îmi putrezesc în mațe. Ooo! Ce mi-aș putea dori mai mult? Virgine ca mahomedanii? Sunt niște proști! Am futut niște casiere de la Lidăl cu pizde emanând mirosuri de crap proaspăt de mi-a lăsat gura apă! Nirvana ca budiștii? Prostii!! Echilibrul absolut îl am când stau pe toaletă și pe cur mă cac, pe gură bag. Concomitent! Paradis! Să îl fut în cur pe Lis cu tot ce ne-a promis.

    RăspundețiȘtergere
  14. Io ma cac de nu las nimik pe hartie..si d-aia imi ajunge o rola peste o luna. (asta ca testez).Asa ca Lidl pute cu P. Mancati de la Auchan, totul e bio! Schlus!

    RăspundețiȘtergere
  15. TOXIC PENTRU CLIENTI D-L SALAM FRANTUZESC CU NUCI SI CU MULTE ,MULTE CHIMICALE

    RăspundețiȘtergere
  16. Diacon iudeu (evreu) din Ierusalim18 august 2023 la 12:35

    Sfântul Ștefan a intrat rapid în atenția fariseilor, care erau nemulțumiți de faptul că el predica public învățăturile lui Isus din Nazaret. Sfântul Ștefan a fost găsit vinovat de blasfemie și condamnat la moarte prin lapidare.

    RăspundețiȘtergere