marți, 22 august 2023

Restaurant vs. gătit la domiciliu (8) - Ieftin, practic, gustos

  • 11 ciocănele de pui = 33 lei
  • 1 kg cartofi = 5 lei
  • sare, piper, ulei măsline, ceapă, usturoi, ardei + consum curent și apă = 12 lei

50 de lei pentru 5 porții de mâncare de calitate. Ne-a rămas și pentru a doua zi.  Dificultate zero, arunci puiul într-o tavă, cureți cartofi pe care-i pui de asemenea în tava la cuptor. În 90 minute e gata totul. O poate face și un copil de 7 ani. 10 lei o porție, la o cantină îți cere 22 de lei pe așa ceva. La o asemenea tavă profitul lor este de 60 lei. N-am băut nimic, pentru ca sunt în zilele de pauză. Dar în timp ce mâncam am ascultat o piesă franceză foarte bună. Din păcate i-am uitat numele, dar videoclipul este cu o mamă și un copil care merg pe o plajă la mare, mama adoarme, copilul face o groapă în nisip, iar totul de aici are conotații absurde.



7 comentarii:

  1. 11 ciocănele de pui, adică 11 drumuri până la Shop&Go ca s-o vezi pe Akshona, exotica perlă a Turkmenistanului.

    RăspundețiȘtergere
  2. Te rog să îi explici și Titinei ce este o CANTINĂ !!

    Cunoaște ce e un restaurant de lux, o terasă de lux, un bar de lux......... dar de cantină sigur n-a auzit !!

    RăspundețiȘtergere
  3. Urmăresc cu mare atenție costurile expuse în aceste postări. Cum ai calculat curentul și apa? Cât au fost mai exact? Și gunoiul? Gunoiul nu-l pui la socoteală? Ai curățat cartofii, cepa, usturuoiul și ardeii - au rezultat deșeuri vegetale. Pulpele inferioare de pui erau într-un ambalaj de plastic (asta dacă nu cumva Suspiciuni are dreptate și te-ai dus să le cumperi una câte una). Deci te rog să faci calculul complet și detaliat. Altfel toți cei ce vor dori să-ți urmeze exemplul se vor trezi cu tot felul de costuri ascunse.

    RăspundețiȘtergere
  4. e 'cantină contra gătit la domiciliu'. la restaurant nu au chestii așa banale, mă gândesc.
    piesa franceză foarte bună este fie les avions- tous ces visages, fie henri salvador- chambre avec vue, fie mylène farmer- désenchantée, fie trust- antisocial. descrierea clipului este însă total fantezistă. dar alte piese franceze foarte bune eu nu știu. bune mai sunt, da, dar foarte bune?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dar ce au, cumetre, la restaurant? Câine fiert în borhot de măsline ca în "Salambo" a lui Flaubert? Ori cămila umplută cu antilopă care la rândul său este umpută cu curcan ca în "L-am servit pe regele Angliei" a lui Hrabal?

      Ștergere
    2. pai sa vedem, sa alegem de exemplu restaurantul aflat pe locul 100 in bucuresti in top tripadvisor. se cheama red angus steak-house. este in piata amzei. la capitolul pui- Aripioare de pui prăjite, crocante la exterior dar suculente la interior, răsfăţate în sos BBQ. 44.00 lei. trebuie sa admit- poza aia a lor nu arata mult mai apetisant decat ce ai gatit matale. hai sa vedem si locul 2000. se cheama cartofiserie si cred ca i-am vazut prin moluri. astia chiar arata mai nasol. dar e de discutat daca pot fi definiti ca restaurant.

      Ștergere
    3. Rețeta completă era cămilă umplută cu antilopă, umplută cu curcan, umplut cu o găinușă, umplută cu o bibilică, umplută cu o pasăre colibri.
      Cămila având și cocoașele umplute cu caviar.

      Poți să le întrebi pe Titina și Wild Rose, că ele au mâncat așa ceva.
      Ele nu merg la cantine sau la Shop&Go, nu sunt adeptele "gătit la domiciliu că-i mai ieftin".

      Ștergere