luni, 7 august 2023

ΔT

Intru în Shop&Go ca să văd ce mai face Akshona, lucrătoarea din Turkmenistan. Pentru a nu părea aiurea, cumpăr șase castraveți care costă 3 lei. În magazin intră și o cucoană în vârstă, care din ușă se răstește: "Dar de ce țineți atât de jos aerul condiționat în magazin? Este atât de frig, trebuie să-mi pun șalul ăsta mereu pe mine când intru la voi.". Akshona, lucrătoarea din Turkmenistan, îi răspunde într-o română cât de cât bună: "Se strică alimentele altfel.". Iar eu îi zic cucoanei: "Dar nu este așa de frig!", deși era cam frig, dar am vrut să-i iau apărarea Akshonei. Iar de aici a urmat un dialog cu doamna în vârstă.

- Păi nu ți-e frig matale, că ești tânăr și sănătos.
- E, sunt o pulă tânăr. Merg pe 45.
- Ooo, ce tânăr ești. Eu am 84.
- Și sunt o pulă sănătos. Iau pastile cu pumnul.
- Da, dar eu am operație pe inimă. 

Se înfășoară mai bine în șal și imi povestește despre bolile sale la inimă și despre faptul că nu este benefică pentru corp o diferență de temperatură atât de mare între interior și exterior. Într-un final îi dau dreptate. Chiar nu e normal de la 35°C să intri la 20°C. 

Omul modern are tendința să fie cocoloșit. Intervalul său de adaptabilitate a scăzut simțitor. Am la muncă colegi care atunci când în încăpere sunt 25°C dau drumul la AC pe rece, iar atunci când în birou sunt 20°C dau drumul la AC pe cald. Eu urăsc AC-ul. Sunt oameni care au uitat să poarte un pullover, stau iarna în tricou cu mânecă scurtă și cu AC pornit pe funcția heat.

Am ieșit din magazin și am transpirat instantaneu. Corpul încearcă să-și regleze temperatura. Nu știu ce o fi cumpărat femeia în vârstă (baba) din magazin, dar eu am ajuns acasă și am făcut o salată de castraveți. Cu usturoi.

11 comentarii:

  1. bine, dar au fost 40°c în orașul bucălat. e greuț, mai ales într-un biró cu geamuri multe și-ndreptate spre soare. sau când mergi în conced la mare prin insule și sunt 30°c noaptea, tot așa urăști condiționarea asta cu aer?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu am la domiciliu AC. Nu folosesc nici în concediu la mare. Dorm la 30°C vara și la 18°C iarna. La autoturism foarte rar folosesc AC, mai degrabă țin geamul deschis. Muie AC!

      Ștergere
    2. Olfactiv Transpiroiu7 august 2023 la 22:14

      AC = Satana. Începutul sfârșitului. Scrie și în Biblie: „Şi i s-a dat ei să insufle duh chipului fiarei”, „Şi amăgeşte pe cei ce locuiesc pe pământ”.

      Ștergere
  2. Soția ce părere are despre pasiunea ta pentru Aksona, casiera exotică din Turkmenistan ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nevasta? Nu i-am spus. Și nici blogul nu-l citește.

      Ștergere
    2. La următoarea vizită la Șopendgău poate îi faci o poza pe șestache lui Rexona și ne-o prezinți și nouă pe blog.

      Ștergere
  3. Previziuni in globul de cristal7 august 2023 la 16:44

    Mai mult ca sigur va urma un nou episod din senzaționalul serial "Restaurant vs gătit la domiciliu", unde vei relata cum ai mâncat salată de 3 lei, comparativ cu cât ar fi costat la restaurant.

    Va urma desigur și comentariul care arată diferența dintre sărăcia ta și bogăția Titinei, care tocmai a servit (cui ?) un meniu care costă cât cinci apartamente la Oltenița.

    RăspundețiȘtergere
  4. Gazeta sporturilor7 august 2023 la 17:59

    Dacă voiai s-o pui la punct pe bătrână, trebuia să menționezi trecutul tău sportiv, cu cei 15 ANI DE BOX !!

    Se speria octogenara, dar o impresionai pe Akshona, feblețea ta !!

    RăspundețiȘtergere
  5. - Păi nu ți-e frig matale, că ești tânăr și sănătos.
    - E, sunt o pulă tânăr. Merg pe 45.
    - Ooo, ce tânăr ești. Eu am 84.
    - Și sunt o pulă sănătos. Iau pastile cu pumnul.
    - Da, dar eu am operație pe inimă.
    - Da, și eu am o operație la pulă.
    - De mărire?
    - Ba de micșorare!
    - Akshona: (oftează)

    RăspundețiȘtergere