marți, 25 mai 2010

S-a terminat LOST-ul !

Am început să mă uit la Lost în 2004 datorită unei prietene care mi-a povestit despre acest serial şi m-a făcut curios. Mi-a plăcut mult ideea. Un avion ce făcea legătura între Sydney şi Los Angeles se prăbuşeşte pe o insulă tropicală, iar 48 dintre pasageri supravieţuiesc şi încearcă să se adapteze la noua lor viaţă. La început am crezut că voi fi părtaş la o aventură gen Tom Sawyer - Robinson Crusoe, însă serialul a fost presărat cu mult mai multe mistere decât Twin Peaks.

Şase sezoane care m-au ţinut cu sufletul la gură, personaje şi întâmplări extraordinare, un serial care a creat dependenţă deşi a avut şi unele părţi mai slabe. Chiar îmi pare rău că s-a terminat şi într-o bună zi sper să revăd întreg serialul cap-coadă.

La început au fost cei 48 de supravieţuitori ai zborului Oceanic 815. Pe insulă işi făcea de cap un fum negru al cărui mister va fi dezvăluit abia în ultimele episoade din sezonul 6. Apoi sunt introduşi în scenă "the others", care se aflau pe insulă cu mult înaintea prăbuşirii avionului. După o vreme aflăm că au supravieţuit şi alţi pasageri ai Oceanic 815, aflaţi în coada avionului. Unele personaje mor, altele părăsesc insula dar apoi se reîntorc cu un alt avion care se prăbuşeşte. Alte personaje trăiesc 3 ani într-o gaură de timp, undeva în anii '70. Facem cunoştiinţă cu Richard care trăieşte pe insulă de peste 100 de ani şi cu Jacob care pare a fi pe insulă de foarte, foarte multă vreme. Pe langa întâmplările de pe insulă, episoadele conţin flash-uri din trecutul sau viitorul personajelor. Întâmplări la graniţa realului de fantastic.

Cred că povestea acestui serial are cel puţin tot atâţia fani cât Lord of the rings. Fiecare dintre noi are un personaj preferat (în cazult meu James "Sawyer" Ford) sau unul antipatic, cu toţii am făcut tot felul de supoziţii referitoare la misterele insulei. Am văzut că există o grămadă de siteuri şi forumuri unde se dezbate fenomenul, iar pe wikipedia se găsesc o grămadă de informaţii. Aşa că nu mai are rost să insist eu. Vroiam doar să spun că Lost a fost un serial de nota 10, chiar dacă finalul dă naştere interpretărilor şi aruncă oarecum telespectatorul în ceaţă. Dar asta e tipic pentru producători şi nu face decât să sporească frumuseţea întregului concept.

6 comentarii:

  1. Cat de frumos ai putu sa vorbesti despre acest fenomen..... Un serial pe care am inceput sa il urmaresc inca din 2004, din cauza unui promo promitator de la AXN. Nu regret, multumesc LOST ca ai existat si ca mi-ai infrumusetat viata.Pnetru ep. final am reusit sa strang peste 80 pers la un cinematograf, pentru a viziona impreuna marele final, care nu m-a dezamagit nici o clipa. SUPERB!! R.I.P LOST, miss badly :(((((

    RăspundețiȘtergere
  2. Superb???Au murit toti?S-au intalniit acolo,in biserica,ce era fumul negru?n-am inteles nimic,mi-am pierdut vremea,era promitator;ce era fumul?

    RăspundețiȘtergere
  3. Sau erau morti de la inceput,de cand s-a prabusit avionul?

    RăspundețiȘtergere
  4. Sunt supozitii si supozitii. E ca si cum te-ai intreba unde a disparut motanul Noboru Wataya atata timp.

    RăspundețiȘtergere
  5. DMNE CE DIFERITI SUNTEM !
    Nu am putut urmari nici 2 episoade, ce plictiseala, ce dialoguri...oribil serial...

    RăspundețiȘtergere
  6. e adevarat ca episodul the fly din breaking bad a fost atat de anost fiindca se stia ca va fi difuzat la aceeasi ora cu finalul din lost si toata america se va uita la acesta din urma?

    RăspundețiȘtergere