marți, 5 octombrie 2010

Brioşe

O reţetă de mare efect. Brioşe făcute în casă. Nu aveţi nevoie decât de două ouă, 150 grame de zahăr, 160 grame de iaurt, 250 grame de făină, un plic zahăr vanilat, puţină esenţă de rom, jumătate de plic de praf de copt, 120 grame de unt proaspăt şi puţină ciocolată pentru umplutură. Reţeta iese sigur chiar dacă nu eşti Teo sau nici măcar Jamie Oliver. Nu trebuie decât să aveţi o tavă de brioşe, nişte hârtie de copt şi o oră liberă.


Trebuie să puneţi într-un vas zahărul peste care puneţi ouăle (sparte, nu cu coajă). Amestecaţi la mixer, după care se încorporează zahărul vanilat, esenţa de rom, untul topit, iaurtul, iar la sfârşit se pune făina şi praful de copt. Se omogenizează cât mai bine cu mixerul. Asta e tot. Aveţi deja aluatul.

Se pune hârtie de copt în tavă în fiecare găurică (există hârtie specială pentru brioşe, dar puteţi decupa şi din hârtia normală). Apoi se umple cam jumătate din fiecare găurică. Presărăm bucăţele de ciocolată, apoi umplem cealaltă jumătate cu compoziţia. Se bagă 20 de minute la cuptorul încălzit la 200 grade. Scoase din cuptor, brioşele se ung cu puţin unt topit, zahăr tos şi scorţişoară.


4 comentarii: