vineri, 29 aprilie 2011

Românii au talent (câteva impresii la final)

Acum, la câteva zile după terminarea primei ediţii din "Românii au talent", o să exprim două-trei păreri proprii şi personale despre acest show pe care l-am urmărit în întregime. Un show care exceptând unele momente la care voi face referire în continuare a fost chiar spectaculos.

Am urmărit preliminarile cu deosebit interes şi mi-au plăcut foarte mulţi concurenţi, dar la semifinale şi finală s-a cam stricat treaba, totul culminând cu desemnarea câştigătorului. Am cunoscut personal oameni care fac versuri şi muzică hip-hop la un nivel mult mai ridicat decât acest AdrianŢuţu (unul dintre ei a ajuns să comenteze coride la postul de televiziune Sport.ro). Vorbesc aici despre amatori, nu despre hip hoperi consacraţi. Nu mi s-a părut absolut deloc dificil sau interesant ceea ce a făcut AdrianŢuţu, întreaga sa prestaţie fiind de un comercialism extrem, însoţită şi de povestea lacrimogenă cu parinţii decedaţi ce îşi avea mai degrabă locul la emisiunea "Surprize, surprize". După anunţarea câştigătorului am închis imediat televizorul, părându-mi parcă rău că mi-am pierdut vremea cu emisiunea. Bine puncta o colegă, a doua zi la serviciu, spunând că românii erau după Paşte, cu burţile pline, acesta fiind motivul pentru care le-a plăcut melodia cu versuri atât de patriotice şi s-au simţit bine, fiind români.

Pe cine vedeam eu pe podium? Categoric pe Alin Stanis (este doar vina lui Mihai Petre şi a Andrei că nu a ajuns în finală. mi s-a părut o mare nedreptate ceea ce au facut ei, votând pe Medeea şi nu pe Alin), pe Cosmin Agache (absolut demenţial acest puşti) şi bineînţeles pe Ballance (în finală s-au întrecut pe ei înşişi).

Mihai Petre a fost pur şi simplu deranjant şi de multe ori chiar lipsit de bun simţ, dar probabil a fost doar un rol jucat, cerut de realizatori pentru a pipera puţin emisiunea. Dar la faza votului Alin Stanis vs. Medeea a dat dovadă clară de prostie. L-a eliminat pe Alin, ca apoi să o desfinţeze pe Medeea în finală, reproşându-i că nu a venit cu ceva nou. Cu ce putea veni nou? Iar Alin a fost eliminat pentru că nu s-a îmbrăcat în frac? O idioţenie, dragi cititori. Despre Andra, ca jurat, nici n-am ce să zic. Era cam în plus acolo. Andi mi s-a părut singurul ok.

Nu chiar la fel de tare, dar totuşi m-a supărat eliminarea celor de la Dance Fiction Crew în faţa Rebecăi. În general copiii sunt priviţi cu dragoste şi îngăduinţă şi tocmai de asta cred că cei din juriu au avut o oarecare lipsă de obiectivitate. Rebeca e cumva ca o gimnastă, care de mică este chinuită şi nu prea are parte de copilărie. Sunt sigur că maică'sa îi impune tot felul de chestii şi vrea să o vadă mare cântăreaţă.

Dance Fiction Crew şi în special Robo mi-au plăcut mult, foarte mult. În opinia mea cea mai tare trupă de dans prezentă în competiţie, un dans cerebral, făcut cu mult cap. Dar şi Blockbusters au fost meseriaşi. Cum Dumnezeu să nu votezi aşa ceva, în schimb să fie soţii Luca în finală?

Din punctul meu de vedere şi gemenii Păunescu şi-ar fi găsit locul în finală. Acelaşi Mihai Petre le-a reproşat că au schimbat repertoriul lor obişnuit, că se aştepta tot la un dans funny. Deci lor le-a reproşat că au schimbat, iar Medeei că a venit cu aceeaşi chestie. Degeaba face pe interesantul acest Mihai Petre, la unele faze o dă în bară rău de tot. Gemenii Păunescu au cântat foarte bine "You sang to me".

Dacă aş fi decis eu, finala de 12 arăta în felul următor : Alin Stanis, Cosmin Agache, Ballance, Dance Fiction Crew, Freakquency, Narcis Ianău, Valentin Luca, Akikai (chiar mi-a plăcut showul lor), fraţii Păunescu, Fizeşan Viorica, Dinu Valentin, Blockbusters Crew.

Şi încă ceva. Pe blogul lui Andi Moisescu s-a vehiculat un nume. Lucian Darie. Un search pe google va da rezultat prestaţia sa din concurs. Impecabilă. Cine a decis să nu meargă în semifinale? De preselecţie trecuse cu trei DA.

Iar în final trebuie să-mi exprim încă o dată admiraţia pentru Alin Stanis, o voce monumentală. Dacă să zicem publicul român e vinovat pentru celelalte alegeri, pentru eliminarea lui Alin în semifinale sunt vinovaţi doar Mihai Petre şi Andra care pur şi simplu s-au făcut de râs prin decizia luată şi sper să fie schimbaţi din juriu la următoarea ediţie cu cineva mai pertinent. În schimb, cei doi prezentatori, Pavel Bartos & Smiley, au fost deosebit de agreabili.

Ca post scriptum să urmărim câştigătorii ultimelor două ediţii Britain's Got Talent. Diversity şi Spelbound. Dar şi pe Razy Gogonea, românul ce poate câştiga Britanicii au talent în acest an.

Un comentariu:

  1. lasa-l pe gogonea, asculta-l pe asta ce minunatie a compus:
    http://www.youtube.com/watch?v=4CKiL5eH3jA

    dar a iesit pe 2, probabil pt ca nu e norvegian :)

    RăspundețiȘtergere