luni, 8 august 2011

Nostalgie

Nu mă refer la foarte dificila cărticică a lui Cărtărescu dăruită de Ionescu acum ceva vreme. Este vorba despre nostalgia mea, cea care m-a determinat să cumpăr un pachet cu patru sticle old-fashion de Pepsi , imitaţie după cele din perioada comunismului, perioada copilăriei mele. Din păcate doar ambalajul seamănă cu cel din trecut, gustul băuturii fiind bineînţeles cel din prezent, după părerea mea net inferior Pepsi-ului din urmă cu 25-30 de ani. Oare apreciam mai mult Pepsi-ul din trecut pentru că era greu de obţinut şi-l beam rar? Era un eveniment când mergeam pe la munte cu ai mei şi găseam Pepsi. Sigur e că atunci avea un gust special, iar acum nu-mi mai place deloc. La fel se plâng cei care beau cafea, şi mă refer aici la marii cunoscători, cei care înainte de '89 dădeau 1000 de lei pe un pachet de Pellini, nu la cei care înainte beau nechezol iar acum beau cafea la 1 leu în pahar de plastic, de la automatele magazinelor de cartier. Cafeaua e proastă, nu are savoarea de atunci. Să punem aceste întâmplări pe seama nostalgiei oamenilor, ori produsele de acum sunt mai proaste decât cele din trecut?

14 comentarii:

  1. pe vremea cand eram militar, daca mi se intampla sa dau de o paine alba, aceeasi paine alba pe care o stiam dinaintea armatei, o devoram ca pe cea mai mare delicatesa. pe bune, mi se parea la fel de savuroasa pe cat mi se par azi prajiturile de la agapitos. apropo, am vazut ca s-a golit agapitosul de pe titulescu. oare se inchide? n-ar fi exclus, nu cred ca la preturile lor aveau mare vanzare, mai ales pe timp de criza si intr-o tarisoara ca a noastra, abia iesita din... din...

    RăspundețiȘtergere
  2. pe langa Paul, Agapitos sunt la pret de dumping. eu mancam pe vremuri soareci de la Agapitos. 6,5lei/bucata. buni.

    da si painea era mai buna inainte. cand eram in ciclul gimnazial, in pauza mare dadeam fuga si luam o paine Dambovita si o mancam goala impreuna cu 2-3 colegi.

    RăspundețiȘtergere
  3. da, si penisul il aveai mai vioi inainte. hai, lasa, lasa. pepsi este produs de mii de ani dupa aceeasi reteta respectata cu strictete. vreau si eu sticle old fashion de pepsi. nu am vazut nicaieri.

    RăspundețiȘtergere
  4. are la Mega Image. vreo 9 lei 4 sticle, adica 1 litru. dar primesti si un cosulet dragut in care le cari daca nu ai plasa.

    RăspundețiȘtergere
  5. eu iau de la Cora numai paine taraneasca. Are consistenta, nu ca buretii din alte magazine. Sau, mai bine zis, avea, ca-n ultimul timp am observat ca e prea pufoasa.

    Vreau paine din care sa simt ca musc!


    Si de icre negre ti se scarbeste daca tot mananci. in timp te vei obisnui, apoi te vei deprima. Oamenii inteligenti gusta de doua ori pe luna produsele de lux si traiesc fericiti pina la adinci batrineti. ;)

    RăspundețiȘtergere
  6. painea de la Cora e buna, dar numai in prima zi. pe urma nu mai e deloc buna, daca nu e proaspata.

    RăspundețiȘtergere
  7. poate ca ai dreptate! am luat azi un 7up si parca nu mai e ca acu cativa ani. are un gust pronuntat de sare de lamaie. totusi, l-am servit in timp ce serveam ceva dulce, poate asta sa fi influentat?

    RăspundețiȘtergere
  8. Noi cumparam numai paine calda ca mie-mi place mult coaja asa. Cea mai buna coaja e a painii bunicii: unsa cu rosii si ou.

    Uite ma, Mosulica, ti-ai ratat meseria. Propun sa-ti cumperi domeniu, sa scrii comercial in scop sa atragi cititori, apoi sa faci ca asta de mai jos, ca tot esti tu cu mancari si bauturi fine:

    http://www.arhiblog.ro/tester-vacante-concluzii-melia-grand-hotel-ermitage-golden-sands-bulgaria/

    RăspundețiȘtergere
  9. @ radu : eu nu beau bauturi racoritoare alaturi de dulciuri. nu au deloc gust bun in aceasta combinatie.

    @ moromete : pai ce? daca am domeniu sunt cititorii mai atrasi? e foarte bun si domeniul asta. iar ce-mi arati tu e un blog slabut.
    sa stii ca si eu fac paine in casa, dar cu masina de facut paine. iese foarte buna.

    RăspundețiȘtergere
  10. daca ai domeniul tau, pari mai serios pentru firmele care vin sa le faci publicitate.

    Arhi e bloggerul nr. 2, dupa Zoso, ca trafic (asa zic ei). Au 8-9-10.000 vizitatori pe zi. Eu am doar un pic peste 1000.
    -------------

    Paine in casa nu am facut ca n-am vazut aparat din ala nici in magazinele de pe aici. La tara, un cuptor electric, rotund, a luat locul tzestului. O sa ma uit dupa o masina de-asta, ca m-ai facut curios.

    Bauturi racoritoare: chiar azi am facut nectar de corcoduse rosii. Acum o saptamana am facut nectar de mere si de corcoduse galbene (cu un pic de scortisoara). Foarte bun si usor de facut nectarul: se pisa pe Cola.

    RăspundețiȘtergere
  11. merita o masina de paine. ceva in genul asta am eu : http://www.emag.ro/masini-paine/masina-de-paine-moulinex-ow302231-600-w-1000-g-12-programe--pOW302231

    chestia la blogerii astia : ei au inceput demult si d'aia ii cunoaste lumea, ca ii citesc de ani de zile, pe cand blogurile abia se inventasera. ca asa nu scriu ei cine stie ce...

    RăspundețiȘtergere
  12. da. Mai ales Zoso. Dar asta parca are asa, un aer de povestitor... Oricum, am observat ca citesc blogurile A-listerilor mai mult pentru comentarii decat pentru articole. Comentariile sunt mai savuroase decat articolele.


    Despre painea de la Cora, am tot rumegat pana acum ce mi-ai zis, cum ca doar painea din prima zi e buna. Cum adica ma, moshulica? Eu ma gandeam c-ai vrut sa spui ca iese buna fiindca in ziua de Luni nu e lumea pe fuga. Asta ai vrut sa zici?

    RăspundețiȘtergere
  13. adica cumperi azi o paine. daca o lasi pana maine, nu mai e buna. nu mai are gust, e tare, sa faramiteaza. pe cand painea de casa e buna si a patra zi. asta am vrut sa zic.

    RăspundețiȘtergere
  14. Țancă Furtună18 august 2023 la 12:30

    Cine dracu' a mai văzut
    Capra la țambal cântând
    Iepure mâncând cucută
    Și studentă nebătută

    RăspundețiȘtergere