miercuri, 30 mai 2012

Limbaj

La muncă. Mă duc la Sebi în birou. Ştiu că-mi citeşte blogul şi vreau să fac o glumă cu el, aşa că-l întreb: "Sebi, cu ce gust în gură s-a trezit personajul din poveste?". (Este vorba despre personajul care se trezeşte cu gust de pizdă în gură). Sebi mă priveşte mustăcind, se uită în jur la colegele lui care ascultă cu interes la discuţia noastră, apoi îmi răspunde: "Păi crezi că pot să spun aici?". Mai târziu ne întâlnim la masă şi mă întreabă dacă printre cititorii blogului meu se numără şi femei. Sebi e un clasic, un om de modă veche care n-ar vorbi urât de faţă cu vreo femeie. Crede că femeile se ruşinează dacă aud cuvinte precum "pulă" sau "pizdă", ceea ce e total greşit. Am auzit femei vorbind deosebit de murdar şi chiar femei rostind celebrul: "Du-te-n pula mea!". Oare au femeile pulă? Ştiu că moldovenii se referă atât la penis cât şi la vagin prin cuvântul puţă. Puţa de bărbat şi puţa de femeie. Revenind la subiect, sunt de părere că femeia modernă pe lângă faptul că nu se ruşinează când citeşte sau aude vorbind pestriţ pe cineva, ea însăşi foloseşte în mod curent cuvinte porcoase. Sebi n-ar trebui să-şi facă griji.

5 comentarii:

  1. Păi atunci ce pula mea... să vorbim liber. Să-mi trag ciorapii prin coliva mamei lor de politicieni, să mă cac bucăți de pulă în pizda mamei lor de maneliști.... Și tot așa... A vorbi porcos ușor este. Șarpele e dezamăgit.

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu vorbesc porcos foarte rar; pur şi simplu nu îmi place.
    Nu e vorba de a te ruşina sau nu faţă de femei, e vorba să nu fii peizan, să respecţi un cod al eleganţei, aşa cum e bine să respecţi gramatica limbii române. Licenţa poetică încalcă normele gramaticii, e drept, dar în cele mai multe cazuri produce prea puţină poezie.

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu stiu daca ati inteles ce am dorit sa spun. Ma refeream ca sunt femei care vorbesc mai urat decat noi, barbatii.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asta e o banalitate. Dintotdeauna a fost aşa.
      Prin natura lui, bărbatul este elegant şi bun, iar femeia mai bădărană şi mai rea; doar educaţia a schimbat lucrurile.

      Ștergere
  4. Muierile sunt curve!

    Mosule, cate femei de le tine, de la birou, ar fi dispuse sa faca sex in grup? :D

    RăspundețiȘtergere