joi, 23 august 2012

Nesimţire

Sunt mulţi oameni care consumă produse în hypermarketuri fără să le plătească. Doamne bine care mănâncă câte o ciocolată şi aruncă ambalajul pe după o pungă de făină, ori bărbaţi în toată firea care beau suc şi lasă sticla lângă conservele de peşte. Însă un grad mai mare de nesimţire nu am văzut nicicând până acum câteva zile, când, în Cora, pe o carte a maestrului Coelho am găsit o sticlă de Nestea goală. Oameni care nu au citit în viaţa lor o carte, care fură din magazine şi nu au nici bunul simţ de pe urmă, acela de a nu pângări ceva ce oricum nu înţeleg. Oare avem nesimţirea în genele noastre sau o căpătăm pe parcursul vieţii?


7 comentarii:

  1. buna intrebare. se poate pune si despre idiotenie. genetica sau legata de mediu? http://www.youtube.com/watch?v=e3mz7koRoeE

    RăspundețiȘtergere
  2. am vazut ca maestrul coelho a zis recent ca ulise al lui joyce a facut rau literaturii. poate cel ce a lasat sticla acolo era un fan joyce. desi unul d-asta as vrea sa crez ca platea ceaiul.
    de altfel tot mai multi romani pleaca cu marfa din hypermarche fara sa plateasca. de aici scumpirile. poate ai vazut ca sunt cozi mai mici in ultimul timp. cica criza e de vina. din pula criza! romanii au invatat sa iasa fara sa plateasca, baga-mi-as pula in gatul lor de infractori. la muie, bă!

    RăspundețiȘtergere
  3. o carte sa citeasca n-ar fura si ei. incultii pizdii.

    RăspundețiȘtergere
  4. fura, cum sa nu fure. dar din librarii.

    RăspundețiȘtergere
  5. Coelho chiar scrie carti ? esti sigur ca aia pe care era sticla era carte ? dintre cele mai proaste carti citite de mine Alchimistul este de nedetronat.

    RăspundețiȘtergere
  6. nu stiu. nu am citit niciodata. oricum ar scrie, Coelho e un pic mai destept fata de nesimtitul care a pus acolo sticla.

    RăspundețiȘtergere