joi, 27 decembrie 2012

Terine franţuzeşti din gama DeLuxe Lidl

Citind un pliant promoţional de la Lidl am descoperit o nouă invenţie a chimiei alimentare, un produs destinat înşelăciunii simţurilor noastre. Terine franţuzeşti la preţul de 24.99 lei. Ce este mai exact acest produs? Un set de 6 borcănaşe a 90 grame cu pate de ficat. Fiecare borcănaş conţine un alt tip de pate, după cum urmează: raţă cu smochine, cerb cu coniac franţuzesc, mistreţ cu castane, porc prăjit cu ardei gras şi măsline, prepeliţă cu stafide, raţă cu suc de fructe. Dacă chiar ar fi făcut din aceste ingrediente, cu siguranţă setul de terine franţuzeşti costa cel puţin 100 de euro. Ce oameni naivi ar crede că mănâncă cerb cu coniac franţuzesc? Şi cumpărat de la Lidl, care să recunoaştem este un magazin destinat săracilor. Sper ca în curând Lidl să scoată terine franţuzeşti cu câine fiert în borhot de măsline, fel de mâncare apreciat de luptătorii lui Hamiclar Barca după cum precizează Flaubert în romanul Salambo.

6 comentarii:

  1. merg mereu la lidl. acolo am fost si asta seara.

    RăspundețiȘtergere
  2. cam ce cumpara oamenii saraci. parmezan ieftin, gorgonzola ieftina, batoane de cereale, jucarii, precum si multe, multe altele. apa minerata nu iau. nici carne. ma tem ca subapreciezi lidlul. azi la lidl era in parcare un taxi care avea celebra masca a lui guy fawkes in geamul din spate. asta imi da o idee- pune-ti o masca, sa nu te cunoasca nimeni si mergi linistit la lidl.

    RăspundețiȘtergere
  3. Mistreţul şi cerbul francez sunt crescuţi în ţarc pentru consum, nu vânaţi pe coclauri. E posibil ca în acele pateuri să fie chiar carne de mistreţ/cerb, fireşte într-o anumită proporţie. Mi-ai adus aminte de cineva care zicea că toate berile de la noi din supermarket sunt proaste deoarece orice ai lua costă sub 3 euro pe sticlă/doză.

    RăspundețiȘtergere
  4. Tot la Lidl gasim o bere ieftina care ei o dau drept ceheasca. Costa 2.5 lei la sticla de 0.5 litri (cu tot cu ambalaj). Am baut si eu. O caracterizez drept bautura cu aroma de bere ceheasca. E posibil sa aibe dero in ea ca berea de pe vremea lui Ceausescu, ca prea face spuma multa. Jucarii de la Lidl am luat si eu. Am vazut ca au si ceva carticele pentru copii, dar la un pret cam cat o carte de la Raftul Denisei.

    RăspundețiȘtergere
  5. da nene, se poa' sa fie cerb. nu m-am uitat pe sticlutza, dar banuiesc ca e ceva de genul cerb 2%. adica ca la aproape 2 grame de cerb in borcanelul ala. 2 grame de carne nu e mult.

    gustul unei beri depinde de momentul in care o servesti.

    RăspundețiȘtergere