joi, 11 iulie 2013

Aparat de făcut gogoşi de la Lidl

Daniel, fostul meu coleg de la corporaţie, mi-a inoculat faptul că trebuie să am un aparat de făcut gogoşi de la Lidl. El deţine o astfel de ustensilă şi se laudă la multă lume. Am aşteptat săptămâni întregi până când Lidl, acest concern care se joacă cu minţile a milioane de oameni, a introdus iar în grila lor de vânzare un aparat de făcut gogoşele. Nu am stat pe gânduri şi am achiziţionat acest produs contra a 60 de lei. A venit însoţit de o carte cu reţete.


M-am aşteptat la gogoşi în genul celor de la Dunkin Donuts (firmă care a fost prezentă pe piaţa din România la mijlocul anilor '90) sau la gogoşi cum mănâncă poliţiştii americani în filme. Nu,nu. A ieşit ceva fad, o pâine dulce ce nu are nimic în comun cu o gogoaşă. Pe deasupra durează şi foarte mult până faci gogoşile, pentru că aparatul face doar 7 bucăţi deodată, bucăţi de mărimea unei nuci.

A doua zi am returnat aparatul celor de la Lidl şi am primit înapoi întreaga sumă. Bani pe care i-am folosit tot la ei pentru achiziţionarea unui sandwich maker. Aparat de care sunt mulţumit, aşadar aceasta nu este o poveste gen Dănilă Prepeleac.

11 comentarii:

  1. Stiu... Sunt o victima a publicitatii agresive... Am folost aparatul de 3 sau 4 ori, sunt intr-adevar fade, dar poti schimba reteta, poti adauga o glazura.

    P.S. Am nevoie acum de aparatul de facut floricele. Din pacate, pensionarii din cartier le-au cumparat pe toate :).
    Floricele = popcorn - pe intelesul tau, adica un Capitalist feroce bine ascuns intr-un Comunist nostalgic)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, nici eu nu am mai vazut aparatul de floricele. S-au dat toate. Eu merg la Lidl Baicului deobicei. Totusi ma multumesc cu floricele la microunde.

      Ștergere
  2. nu mai sunt dunkin donuts? unde erau? pe la piata unirii?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, la Unirii. Nu cred ca au rezistat 6 luni. Erau cam pe unde a fost mai tarziu Gregorys, pe care de asemenea nu i-am mai vazut. Imi placeau Gregorys, mancam mai ales la cel din pasajul Universitatii.

      Auzi? De fast foodul grecesc Ciolpi ai auzit? Cred ca asa se numea, aparut cam prin 1990 vis-a-vis de Mc Central. Deci chiar langa Gradina Cismigiu. Am servit acolo o masa pe cinste, copil de 12-13 ani fiind.

      Ștergere
  3. imi amintesc de un fastfood grecesc acolo. aveau souvlaki. nu stiu ce e aia souvlaki. dar asa ii zicea, ciolpi? nu cred. tre' sa stie google. sau ai vrut sa scrii copli? parca asa mai suna a ceva.
    de gregory's nu prea mai stiu. pesemne acolo mancai cand te-ai intalnit ultima data cu dana si ai vrut sa i-l prezinti pe userul monk. din cate stiu, nu a fost interesata sa il intalneasca. nu prea mancam eu la fastfooduri la-nceputul anilor 90. nici nu erau prea multe, pesemne. plus ca drumurile ma duceau de obicei la periferia orasului. cate o merdenea unsuroasa gen

    RăspundețiȘtergere
  4. nu mai stiu exact. ciopli, copli, cioplea. oricum de libanezii de la sheriff's ne amintim cu totii bine. 3 locale in Bucuresti. B-dul Bratianu, in Militari si la Diham. despre evreii de la Burger Ranch am mai discutat. Bucur Obor si Piata Dorobanti. oare au intrat prea devreme pe piata romaneasca de fast food de au disparut?

    RăspundețiȘtergere
  5. copli, aproape sigur asa se numeau. despre sheriff ne amintim. pitza lor avea musturoi berechet. mancam multa inghetata acolo. era prin 1998. poate nu era asa buna ca acele inghetate dela algida pe care le gasei cu vreo 5 ani mai devreme, recital si inca una (concert?). bulgaranch au disparut, nu stim de ce. burger king de ce a disparut? au aparut si ei prea devreme? sau mai degraba prea tarziu? sa le fi fost fatala declaratia lui jules winnfield cum ca "i didn't go into burger king."?

    RăspundețiȘtergere
  6. Vincent a spus ca nu a fost la Burger King. De la Algida eu mancam o inghetata cu un leu pe ea, Max parca. Maxx era si o formatie celebra de eurodance, care dupa cum bine ne amintim a avut doua mari hituri. Get away si No more. La Sheriff's stiu ca am mancat pentru prima oara inghetata Banana Split, iar burgeul meu preferat de acolo era Roar Runner. Mult mai gustosi fata de Mc. Da, Burger King au intrat mult prea tarziu. Mc era din 1995 la noi, iar lumea nu stia ce e aia Burger King la momentul respectiv. E vina lor.

    RăspundețiȘtergere
  7. Danny, aka Danila Prepeleac12 iulie 2013 la 20:21

    Vorbiti de fast food-uri in Romania, dar marea majoritate sunt fransize cumparate de romani, nu e firma mama care se hotaraste sa vina in Romania, tocmai de aceea au disparut. Nu toate fransizele au succes in Romania, sa vedem cat o sa stea Subway in Romania ....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. 9 ani mai tarziu, subway rezista.

      Ștergere
    2. Cred ca am mancat doar atunci, cand a aparut. Am mai dorit sa mananc, dar mi-a fost rusine sa comand, pentru ca nu stiam cum sa o fac. Nu cunosc produsele lor.

      Ștergere