miercuri, 2 iunie 2010

Despre tocilari

În şcoală întotdeauna se râde de copiii care învaţă bine, ei fiind numiţi tocilari. Copiii graşi, ochelariştii şi tocilarii sunt cei mai des badjocoriţi. E o perioadă a vieţii când mintea iţi este întunecată de şmecheria specifică vârstei, o perioadă a teribilismului. Eşti apreciat de prieteni dacă înjuri mult, dacă ai trening cu Chelsea, dacă la fiecare trei cuvinte bagi şi un "să moară măta", dacă chiuleşti de la ore, dacă fumezi şi bei, iar ca fată eşti aproape o nulitate dacă ai ajuns la liceu şi nu ai luat în gură măcar o dată penisul unui băiat din categoria mai sus amintită. Niciodată, în universul copiilor, nu va fi bine văzut un copil sau tânar care citeşte mult, care este pasionat de studiu, care vorbeşte politicos şi nu înjură. Sau o fată cuminte care încă nu a văzut un penis pe viu deşi se află în preajma examenului de bacalaureat. Aceştia sunt consideraţi nişte tăntălăi. Însă timpul se scurge ireparabil, anii trec şi de multe ori, cum e şi corect, cei care au semănat ceva culeg roadele. S-a terminat şcoala, s-a dus şi adolescenţa, s-a încheiat şmecheria. Vechii şmecheri duc cu taxiul pe colegii lor pe care-i numeau tocilari, sau le pun gresie în baie, în timp ce nevestele lor, aceleaşi târfe triste din liceu, sunt casiere la Mega Image.

7 comentarii:

 1. Concluzia ta e nu se aplica intotdeauna, de multe ori cei mai multi dintre vechii smecheri scuipa seminte din Bmw-uri zgomotoase si fut nevestele acelorasi pampalai...
  P.S.
  BATJÓCURĂ, batjocuri, s.f. Luare în ras, bătaie de joc; vorbă, faptă, lucru de râs, de ocară, de insultă. (pl. lui batjoc înv. „bătaie de joc” < bate + joc).

  RăspundețiȘtergere
 2. bineinteles, anonime. aia care ii pun gresie si faianta si mobila iKEA lui gabriel sunt de fapt prostii clasei, aia pe care nimeni nu-i lua in seama, de care radeau uneori chiar si tocilarii. vechii smecheri sunt aia care ii vand lui gabriel gresie, faianta si mobila iKEA cu adaos comercial de 300%.

  RăspundețiȘtergere
 3. @ Anonim : in primul rand puteai sa te semnezi. doi la mana multumesc pentru corectura. si trei la mana, nu ai dreptate. aia cu BMW-urile sunt exceptiile care confirma regula. cred ca numarul paznicilor, al oamenilor fara de serviciu, al sarantocilor este infinit mai mare decat cel al oamenilor care scuipa seminte din BMW. cine a invatat si si-a vazut de carte acum ori e director pe la vreo multinationala, ori e doctor, ori e avocat. are de toate. nu e cazul meu, pentru ca nu despre mine era vorba in postul de mai sus.

  @ ionescu : pai si Gabriel cine e atunci ? exista si o a treia categorie ?

  RăspundețiȘtergere
 4. am zis, deja sunt 3 categorii: tocilarii, popularii si talambii. iar gabriel desfide clasificarile

  RăspundețiȘtergere
 5. am eu o gramada de smecheri de-astia care dau cu tarnacoapele prin santuri. dupa tatuaje si cum vorbesc, se vede ca erau crai mari la scoala. da' las ca-i moaie pe ei tarnacopu' si in timp se fac catelusi cuminti.

  Zilele trecute am vazut un punker carand pamant cu tarna sa umple niste spatii, ca au facut astia parcate pe-acolo. Ce penibil era: tatuat, cu creasta si tarna pe umar!... :))

  Un preten, fotbalist la viata lui de liceean e acum agent de paza la un depozit de marfuri.

  Niste smecheri care au trecut prin faculta ca gasca prin apa sunt brutari, soferi si chelneri... si au diploma de inginer. Chestia e ca in domeniul meu se vede aproape instantaneu daca e sau nu ceva de tine.

  Cunosc si de-aia cu bani. Chiar a fost o cearta la mine, la tara, intre unu de-asta (tacsu e sofer de microbuz)cu o fata care invata bine la scoala. Fata face 2 facultati la Bucuresti si mai si lucreaza si asta ii spusa asta iarna ca degeaba e in Bucuresti ca tot la coada vacii o sa ajunga.
  Eu gandeam: "uite muia, nu stie sa isi faca un cont pe torenti, nu lucreaza, nici nu stie sa scrie si uite cum vorbeste!". Pulica a uitat ca il duce tacsu in carca si se crede vreun boss din moment ce toata ziua baga in el si o freaca cu alti cativa ca el. Daca tacsu da coltzu i se pleostetse creasta de cocalar cand o auzi ca trebuie sa conduca microbuzul toata ziulica.

  RăspundețiȘtergere
 6. Nu cred in clasificari. Mai mult tine de bafta, cred, viitorul scolarilor de orice fel, asa cum au fost ei apreciati in gimnaziu sau liceu. Natura umana nu are a face cu conjunctura si niciodata nu stii cat e de pervers 'tocilarul'. Sau de prost 'jmecherul'. Ori invers.

  RăspundețiȘtergere