luni, 23 ianuarie 2012

Constanţa iarna. Hotel Maria

De mic mi-am format o părere greşită despre oraşul Constanţa. Credeam că acolo merg doar săracii care vor să petreacă câteva zile la mare pe timpul verii şi nu au bani să meargă la Mamaia, Neptun sau celelalte staţiuni de pe litoral.Pe lângă săraci, pe plajele din Constanţa mai erau şi diverse persoane aflate în delegaţie, care profitau de ocazie şi făceau o baie. Cel puţin aşa mă gândeam eu, copil fiind, când îi vedeam la mare făcând baie în chiloţi, fără cearceaf pe plajă ci doar cu o geantă plină cu haine boţite. Iar în timpul iernii Constanţa nici nu exista. De ce să vrei să mergi iarna la mare? Acum nu mai cred aşa. Constanţa este un oraş frumos şi plin de viaţă chiar şi pe timpul iernii, poate chiar mai frumos decât în plin sezon estival.

Am ales Hotelul Maria pentru a petrece în Constanţa o noapte de pe la sfârşitul anului 2011. Situat în imediata apropiere a parcului din faţa gării, un hotel cât se poate de business. Cred că nici vara nu stau foarte mulţi turişti aici, pentru că este cam departe de plajă. Au camere de 3 stele (180 lei) şi camere de 4 stele (220 lei). Am ales una de 4 stele (spaţiu mult mai mare, televizor LCD). Sunt ataşate poze mai jos. Foarte curat, minibar la un preţ accesibil (de mic visez să apelez la minibarurile din hoteluri. Am considerat întotdeauna o chestie burgheză să bei o bere de la minibar, un lux pe care comunismul l-a interzis părinţilor mei. Aşa că de câte ori am ocazia beau câte ceva de la minibar sau mănânc câte o ciocolată, aşa pentru a răzbuna generaţii întregi care vedeau doar în filme sau citeau în cărţi despre aşa ceva.), telefon în cameră şi alt telefon în baie (la ce poate folosi un telefon în baie? Poate doar să vorbeşti de pe wc cu persoana care e în cameră), pat mare, fotolii, lampadar, măsuţă de citit, personal foarte amabil şi binevoitor, parcare privată cu barieră şi pază, mic dejun gustos. Cu siguranţă una dintre cele mai bune cazări din România, o cameră care te face să mai rămâi, nicidecum să pleci cât mai repede, la prima oră a dimineţii.

Constanţa e un oraş plin de viaţă, cu mulţi tineri pe străzi şi în Mall-uri. Au o grămadă de localuri interesante, bulevarde largi cu trafic fluent, o faleză care rămâne frumoasă chiar dacă e nemodernizată, biserici şi moschee deosebite. Însă m-a deranjat că nu se încearcă recondiţionarea casinoului. Este un adevărat monument şi este păcat de el să fie lăsat în paragină.




4 comentarii:

  1. Cel mai tare hotel in care am stat vreodata e Presidentul din Mangalia. Prin 2004. Tin minte ca era relativ ieftin comparativ cu hotelurile de la munte, si conditiile erau foarte, foarte bune. La Internationalul din Sinaia a mai fost misto, dar e mult mai scump. Si Ramada din Sibiu e destul de bine.

    RăspundețiȘtergere
  2. De multa vreme doresc sa stau la Ramada Sibiu, dar pe site nu au afisat niciun pret. Fiind hotel de 5 stele nu m-am incumetat sa intru sa intreb de o camera, asa ca mai de fiecare data mi-am petrecut noaptea in marginimea Sibiului, pe la o pensiune taraneasca cu 60-70 lei/noapte.
    Totusi vreau din ce in ce mai mult sa incerc Ramada. Cat ai platit tu pe o camera?

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu nu prea am platit pentru hoteluri. :) Cred ca e undeva aproape de 300 RON/noapte. Adevarul ca n-as da banii astia de la mine, mai degraba as alege o pensiune din piata mare cu 100 RON, dar cand plateste altcineva e destul de misto.

    RăspundețiȘtergere
  4. am fost si eu acolo si m-am simtit tare bine, chiar daca nu am stat la hotel prea mult te poti baza pe ei

    RăspundețiȘtergere