joi, 24 iunie 2010

Creveţi cu orez integral şi de băut bere Efes Pilsener

Preparaţi totul în mai puţin de 18 minute, însă veţi uimi pe toată lumea cu acest fel de mâncare super exotic şi foarte puţin întâlnit în ţara noastră, România.

Singurii creveţi pe care îi folosesc sunt cei de la Mega Image, marca 365. Provin din Thailanda. Se prepară extrem de uşor. Aruncăm creveţii congelaţi într-o oală cu apă fiartă şi îi ţinem acolo 7 minute până devin roz. Apoi se scurg şi se prăjesc încă 7 minute într-o tigaie cu foarte puţin ulei. Se poate adăuga usturoi sau diverse mirodenii. Eu am pus peste ei sos uite Heinz.

Orezul integral de la Uncle Ben's este gata în 10 minute. Un orez cu bobul nedecorticat, diferit de orezul pe care îl mâncăm noi zi de zi.

Berea Efes (fabricată la Istanbul) mi-a fost adusă de cineva din Bulgaria. Efesul găsit pe piaţa din România am observat că este fabricat în Republica Moldova. O bere foarte, foarte bună. Se aseamană mai degrabă cu berile spaniole sau berile ţărilor călduroase, decât cu berile nemţesti sau ceheşti care sunt mai tari şi mai amărui.


9 comentarii:

  1. sa vezi: eram io odata in alta tara si era foarte cald si muream de sete si cand am baut o bere efes am zis mama ce buna bere o singura data in viata mi s-a mai parut asa buna o bere era vorba de berea hopfen konig care acum nu se mai gaseste. pana la urma am revenit in patria natala si pana ce s-a terminat vara tot bere efes am cautat pe rafturile bine aprovizionate ale magazinelor de specialitate. desigur, iti dai seama ca acea savoare n-a mai avut-o niciodata. mai mult, mi-am luat recent un efes si nu cred ca avea acelasi gust cu cel original, ca sa zic asa. adevarat, e produs in republica moldova. sfert-finalista la campionatul mondial de fotbal 2014, unde va fi eliminata cu un sec 2:0 de catre alta debutanta, guatemala.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ai foarte mare dreptate in ceea ce priveste Efesul de pe piata autohtona.
    O Guatemala care va da piept cu Thailanda in semifinale, bineinteles.
    D'asta este frumos fotbalul.

    Si inca ceva. Poate cunosti situatia. De ce nu mai exista berea Sailer fabricata la Satu Mare ? In acele butelcute simpatice.

    RăspundețiȘtergere
  3. ma tem ca nu am auzit de aceasta bere. ca o curiozitate, de care stiu ca esti pasionat, imi amintesc de berea fulbier, care daca nu ma insel va juca anul asta in europa league, dupa ce anul trecut a eliminat din liga campionilor echipa lui il luce. si mai stiu una: alutus.
    mie imi placeau la maxx ciucas si aurora. facute in orasul de la poalele tampei.

    RăspundețiȘtergere
  4. Da. O bere fina facuta la Bragadiru.
    Se cuvine sa mai trecem pe lista beri precum Arbema (facuta la Arad) si poate mai putin cunoscuta Marbema (facuta in celebra statiune Mamaia). Stiu ca acum vreo 10 ani am stat in gazda la Mangalia si omu ala la care am stat avea beri Marbema in frigider.
    O bere extraordinara pe care o cumparam din XXL (cu mult timp sa apra concernul Cora in Romania) era berea Hategana, evident produsa in orasul hunedorean Hateg.

    RăspundețiȘtergere
  5. gaby, aseara am facut mancarea asta in plm, dupa ce-am citit in preabil la tine pe blog. am ales felul asta pt ca se facea repede. intr-adevar, este foarte marfa. singura diferenta a fost ca n-am luat efes pt ca este un pishat sholdovenesc. am cumparat bere timisoreana. sper sa mai scrii astfel de retzete rapide.

    cu drag,


    cemah

    RăspundețiȘtergere
  6. Sper ca ai cumparat creveti de la Mega Image la 25 lei/500 grame. Ma bucur daca ai facut si ti-a placut. Sigur, o sa mai scriu retete. O sa scriu reteta la Jambalaya.

    RăspundețiȘtergere
  7. http://www.youtube.com/watch?v=qMMVvS_mmqE

    RăspundețiȘtergere
  8. Cea mai buna bere pe care am baut-o dar nu se mai fabrica a fost Caraiman. Un gust usor dulce si cu apa curata.

    RăspundețiȘtergere
  9. E buna berea, dar a doua zi esti pa :)

    RăspundețiȘtergere