marți, 1 iunie 2010

Tigaie cu carne şi ciuperci

Nu sunt Jamie Oliver şi nici măcar gospodini.ro, însă gătesc de cel puţin trei ori pe săptămână şi din punctul meu de vedere şi al celor câteva persoane care au gustat ce am pregătit, pot spune că mă descurc bine. Îmi face o deosebită plăcere să folosesc la maxim noua mea bucătărie IKEA. Dacă la sfârşitul zilei bucătăria arată dezolant, cu diverse pete de mâncare pe gresie şi pe aragaz, înseamnă că şi-a făcut datoria şi că nu e degeaba, doar o altă cameră obişnuită.

Tigaia cu carne şi ciuperci se pregăteşte foarte uşor şi este o alternativă a tigăii picante din restaurant, doar că nu este foarte picantă pentru că mie nu îmi place picantul. Se taie ciupercile în feliuţe şi ardei roşu în cubuleţe şi se pun la călit în tigaia de teflon fără ulei. Se presară cu busuioc sau oregano când sunt înmuiate. După ce s-au înmuiat bine se pun într-un castron, iar în tigaie la foc punem bucăţi de piept de pui şi bucăţi de cotlet de porc peste care presăram rozmarin, sos de soia si o ceapa roşie tăiată feliuţe. Când carnea este făcută se amestecă cu ciupercile şi ardeiul. Asta e tot. Foarte gustos. Dacă vreţi picant folosiţi şi ardei iute şi iese picant.

Merge la perfecţie cu un vin roşu.Pentru cei cu bani recomand Casillero del Diablo (adică Pivniţa diavolului). Legenda spune că în Chile, acum mai bine de un veac trăia un iubitor de vinuri. Pentru ca nimeni să nu se atingă de vinurile sale a dat zvon că în pivniţa lui sălăşluieşte diavolul, aşa că nimeni nu a îndrăznit să mai intre în pivniţă şi tot vinul i-a rămas lui.






5 comentarii:

  1. Maine-poimaine te pomenesti ca o intreci pe Gaga.
    Vez ca te bagai in Blogroll, sa te am la indemana.

    RăspundețiȘtergere
  2. Oau...arata delicios...! felicitari :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumesc de sfat dar cand ma stiu, eu citesc :) si dau chiar si cartea de scoala pe o lectura interesanta ;)

    RăspundețiȘtergere
  4. si pentru cei fara bani ce recomanzi?

    RăspundețiȘtergere
  5. Un cabernet de la Murfatlar. Sub 10 lei sticla si de asemenea foarte bun.

    RăspundețiȘtergere