marți, 5 noiembrie 2024

Bowluri pentru paste

Am fost încă o dată păcălit de marchetingul capitalist și am achiziționat "pe puncte" de la Mega Image patru bowluri pentru paste. Am folosit ghilimelele pentru că pe lângă cele 10 puncte strânse în urma cumpărăturilor am plătit și suma de 37,99 lei/2 castroane. 75,98 lei pentru 4 castroane. Un pliant al magazinului informează cititorul credul că fără puncte prețul lor ar fi fost 130,99 lei/2 castroane, respectiv 261,98 lei pentru 4 castroane. Desigur, un preț enorm pentru o veselă banală, ordinară. Sunt niște castroane frumoase, dar nici pe departe nu sunt farfuriile nazi care apar în pelicula American Beauty. Ajuns acasă cu ele, m-am gândit că am plătit mult 75,98 lei. Dar asta e, prostia se plătește. Societatea de consum ne ia și ultimul ban. Castroane de paste, cauciucuri de iarnă, pahare de vin roșu, mașină pentru oraș, geacă de tranziție, casă de vacanță. Așa funcționează economia.

Am dorit să testez castroanele nou cumpărate. Nevasta nu le-a privit cu ochi buni de la început, spunând că nu sunt de paste (deși scrie pe cutia lor) ci de salată, din ăla care se pune la mijlocul mesei când mănânci salata la comun. La momentul servirii mesei a boicotat în totalitate noile castroane, iar sieși și-a pus mâncarea într-o farfurie mai veche. Eu, fiul cel mare și fiul cel mic am mâncat în noile castroane și am fost încântați, deși pastele ar fi avut același gust mâncate de oriunde. Asta și datorită noii mele inovații de a adăuga 4 căței de usturoi presați în sosul de smântână și gorgonzola.

Am făcut poze cu noile castroane pentru a judeca și cititorii blogului dacă sunt pentru paste sau pentru salată sau pentru altceva.




13 comentarii:

  1. Pe tine te preocupă reduceri la castroane, economii de câțiva lei.

    Ai văzut știrile din SUA ?
    Se vorbește despre uraganul Milton, care a luat la rând localitățile din Florida.
    Și despre "uraganul TITINA", care a luat la rând magazinele de lux din New York.

    Va fi necesar un avion Hercules pentru a aduce în țară tot ce și-a cumpărat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Adica Titina a saracit si nu are bani de A380? Maine poimaine o sa auzim ca se da cu Tatra SH in loc sa-si ia propriul tren regal de nou. Trist... Sic transit gloria Titini.

      Ștergere
    2. Conform tratatului de Titinologie (ediția adăugită din 2024), Titina zboară numai cu Bogat Air, cea mai luxoasă companie din lume.
      La bord având parte de mese de 5 stele, vinotecă, pedichiură și masaj, dansatori de salsa, jacuzzi, spectacol Cirque du Soleil.

      Dar pentru cumpărăturile făcute la New York, e nevoie de un avion militar Hercules.
      Acesta va zbura, umil, ca o remorcă, în spatele cursei Bogat Air.

      Ștergere
    3. Asta nu face decat sa ascunda faptul ca Titina n-a avut bani de-o remorca mai scumpa, cum ar fi un A380. Cred si eu, daca m-a platit bani grei atata timp sa-i dau kilometrii inapoi la masinile de lux pe care i le-am vandut, una fiind un superb exemplar Dollarri D360 pe care-am folosit-o doar sa ajung din dormitor in sufragerie. Intre timp m-am mai smerit asa, conduc doar o Skoda, eftin si bun si de restul am investit in rindele de mana. De cand cu politicile verziste, o sa fie investitie de viitor.

      Ștergere
  2. sunt pentru ciorbă de burtă sau pentru paste sau pentru salate. sunt foarte bune și pentru gulaș transilvănean sau tochitură moldovenească. cum să dai 76 de lei pe 4 d-astea? la ikea sunt 3-4 lei bucata.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am recunoscut că am fost păcălit. Prost e cine dă, nu cine cere.

      Ștergere
  3. As zice ca sunt de gutui, ca noi asta tinem in ele. Doua gramajoare superbe, a facut anul asta gutuiul de la tara ceva de speriat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Gutuile sunt fructe exclusiv ornamentale. N-am întâlnit pe nimeni să mănânce acest fruct extrem de tare și înecăcios. Poate doar să le pui la fermentat pentru rachiu.

      Ștergere
    2. Andi Moisescu mănâncă gutui !!
      Practic asta a mâncat toată toamna !!

      Evident, nu de bunăvoie, ci forțat de nevastă (celebra activistă vegană).
      Ori de câte ori avea poftă de friptură, de ouă, de lactate... venea nevasta și îi punea pe farfurie o gutuie !!

      Ștergere
    3. sunt ok, asa, cate o feliutza. dar mai ales foarte bune in vinul fiert. nu cele de la supermarket, care au zero aroma.

      Ștergere
    4. Nu am consumat niciodată vin fiert și nici nu îmi doresc.

      Ștergere
    5. Am un gutui care e fiul unui gutui mai batran, crescut cam anapoda, dar, prin voia lui Dumnezeu, da gutui la fel de bune. Si o data la cativa ani, senzationale. Anul asta a fost unul din acei ani si mananc cam una-doua pe zi.

      La fel am intalnit pe undeva pe drumul dintre Marasesti si Soveja, un gutui gigant care deserta totul pe jos si nimeni nu le lua nici macar de-acolo, atata bogatie risipita. Le-am pus in spinare si-am ros la ele trei zile pe bicicleta.

      Vinul luat din Panciu pe sub mana n-a fost asa bun, nu era terminat sau era ceva pastilat, nu stiu, am zis ca facem gheseft si ne cinstim dupa ce am trecut pasul ala spre Lepsa cu bicicletele-n spinare peste pomi trantiti de furtuna si zapada pana la genunchi lasata de aceeasi furtuna, dar am zacut toata dimineata ce-a urmat. Noroc cu gutuile.

      Ștergere
    6. În primul rând în limba română cred că se spune bol nu bowl.

      În al doilea rând există persoane care apreciază foarte mult gutuile. Unul era tata și apoi este nevasta. Chiar adoră gutuile, le mănâncă ca pe mere.

      Ștergere