sâmbătă, 8 aprilie 2017

Contemporani cu istoria

99% dintre cei care vor citi acest text nu au auzit în viața lor de Russell Westbrook. Absolut fabulosul Russell Westbrook, jucătorul care a reușit să egaleze incredibilul record al lui Oscar Robertson din sezonul 1961-62, acela de a termina sezonul regulat cu triple-double ca medie, adică peste 10 unități în medie la trei categorii diferite, în cazul lor puncte, recuperări și pase decisive. Am avut norocul de a relua contactul cu NBA-ul după mulți ani tocmai acum, în acest sezon când Westbrook a reușit incredibila performanță. Chiar am urmărit 7 meciuri live din sezonul regulat cu echipa lui Westbrook, Oklahoma City Thunder. Și iar revin la vechiul meu gând, cum că Jordan nu a fost unic și nici așa de mare cum ne-a îndoctrinat marketingul american. Ok, a câștigat 6 titluri NBA, dar a avut cel puțin 2-3 jucători de mare valoare pe lângă el. Westbrook e singur la Thunder, după plecarea lui Durant de anul trecut. Să vedem ce va reuși în play-off. Oricum, jucător de legendă.

6 comentarii:

  1. O fi intrat el în legendă, dar nici eu n-am auzit de el, deși eu nu sunt un reper serios în ceea ce privește notorietatea unui jucător :)

    RăspundețiȘtergere
  2. o fi avut jordan jucatori mari pe langa el, dar avea si adversari pe masura. isiah thomas, reggie miller, shaquille o'neil etc etc. pe cand westbrook ce adversari are? tot pe isiah thomas si el. pe curry, pe durant, lebron, carmelo, kobe b, deandre, derozan, demarcus... parca nu se compara. sau se?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Shaq nu s-a duelat cu Jordan, ci cu Hakeem "The Dream" Olajuwon. O finala in care tinerii Orlando Magic (Shaq si Penny Hardaway) nu au suflat, fiind invinsi cu 4-0 de Rockets, la care activa si legendarul Clyde "The Glide" Drexler. Bine, Shaq era tanar pe atunci. Ulterior a luat 4 campionate cu doua echipe diferite.

      Kobe s-a retras anul trecut si oricum a fost la fel de bun ca Jordan. Cu nimic mai prejos.

      In prezent il avem pe The Beard Man de la Rockets, un PG, omolog al lui Westbrook. Pe Kawai Leonard. Curry si Durant nu mai vorbesc, GSW in formula actuala e peste Bulls din anii '90.

      Jordan nu a fost cel mai bun. De asta ati auzit voi cu totii. E ca si cum as spune ca cei mai misto jeansi sunt Levi's.

      Ștergere
  3. pai nu zic. eu cred ca al jabar a fost al treilea cel mai bun. pe locul doi sabonis. primul, desigur, vlade divaț. dar e de ținut cont cum a evoluat baschetbolul. că şi la futbol_ marele pele nu ar prinde loc de titular la fcsb. de dobrin nici nu mai zic. probabil aşa şi cu nba. ghiță ar trebui să aibă 3 metri ca să mai prindă un contract la vreun team.

    RăspundețiȘtergere
  4. sabonis tata, sigur. că fiul e acolo, cu westbrook. probabil că fiul e mai bun, dar pentru vremea lui, ta-su era rege.

    RăspundețiȘtergere
  5. Da, Sabonis tatal a venit tarziu in NBA pentru ca nu i-a permis regimul comunist de la Vilnius. Mi se pare ca a fost draftat pe la mijlocul anilor 80...si a ajuns dupa 10 ani in NBA.

    Avem un tata si fiu anul acesta la Clippers. Tatal e antrenor principal, fiul jucator.

    Luka Doncic. Tine minte acest nume. Un baiat de 18 ani. Sloven. Joaca PG la Real Madrid. Daca nu-ti spuneam eu la momentul asta de el, peste cativa ani cand va ajunge celebru in NBA ai fi fost luat prin surprindere.

    RăspundețiȘtergere